3.5 C
Botoșani
miercuri, 21 februarie 2024

Valeriu Iftime vrea ca FC Botoşani să se autofinanţeze

News Principalul finanţator al FC Botoşani este împotiva eliminării sistemului de licenţiere şi susţine că fotbalul ar trebui să ajungă la un nivel în care echipele să se poată autofinanţa din drepturile TV, vânzarea de jucători şi vânzarea de bilete.

“Chiar sunt probleme cu banii şi mă îndoiesc că cineva dă bani de acasă continuu fără să-l întrebe soţia sau amanta sau copii: unde sunt banii? De ce dă bani în fotbal? Liga I va fi la fel ca ţara dacă suntem corecţi din punct de vedere fiscal. Nu dai voie la licenţiere fără a se plăti datoriile către jucători şi stat. Un fotbal sănătos înseamnă un fotbal echilibrat financiar. Nimeni nu va sta în fotbal decât pentru tunuri. Nu poate fi investitor în fotbal. Poate fi tunar cel de la Urziceni. A luat banii şi a plecat. Pe de altă parte eu îl consider un om sănătos. A încercat mai mult, a câştigat nişte bani după care nu a mai putut pentru că a venit criza. S-a retras. Noi am făcut un proiect mai mult de ambiţie. Adunat, Elsaco a dat peste cinci milioane de euro până acum”, a spus Valeriu Iftime.

Oficialul FC Botoşani speră ca din sezonul viitor să nu mai cheltuiască la fel de mulţi bani. Ba mai mult, dacă FC Botoşani va reuşi să-şi asigure un buget de două milioane de euro, nu ar mai fi obligatorie susţinerea financiară a primăriei.

“Vreau să ne stabilizăm în divizia A. Proiectul meu este o echipă de divizia A care are un buget echilibrat iar efortul unui privat să fie de 200.000-300.000 de euro. Restul să fie bani din drepturile TV, vânzare de fotbalişti, bilete, abonamente. Să ai vreo două milioane de euro şi vreo 300.000 să punem noi. În condiţiile astea ar ieşi din joc şi primăria”, a adăugat Valeriu Iftime.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA