10.5 C
Botoșani
sâmbătă, 24 februarie 2024

Dorohoiul este mai tare ca Botoşaniul. Urmează investiţii de 300 de miliarde până la finalul anului

2014 este unul din cei mai buni ani pentru locuitorii municipiului Dorohoi. Peste 300 de miliarde de lei vechi se vor investi până la finalul acestui an, în al doilea municipiu al judeţului Botoşani. O mare parte din investiţii se vor realiza cu fonduri europene.

Cea mai mare investiţie se va realiza în infrastructura rutieră. O mare parte din străzile principale ale municipiului Dorohoi vor fi asfaltate cu fonduri europene. De asemenea, mai este un proiect major al Consiliului Judeţean şi Nova Apaserv privind apa şi canalizarea plus o serie de proiecte cu finanţare locală şi guvernamentală.

„Cea mai mare investiţie pe municipiul Dorohoi este pe Planul Integrat de Dezvoltare. Doar acesta este de aproxiativ 400 de miliarde de lei vechi. Anul trecut s-a lucrat 10-15% din proiect. Anul acesta vom avea lucrări de aproximativ 250 de miliarde de lei vechi. Ţinând cont şi de celelalte proiecte cu finanţare europeană, guvernamentală sau locală, vom ajunge la investiţii de peste 300 de miliarde lei vechi”, a spus Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi.

Reprezentanţii primăriei spun că investiţiile importante au început din 2010, după inundaţiile catastrofale care au lovit acest municipiu. În urma proiectelor realizate, Dorohoiul a beneficiat de fonduri importante pentru infrastructură şi locuinţe.

„Din 2010 tot avem investiţii. În Dorohoi s-au făcut peste 50 de locuinţe sociale, s-au făcut 100 de apartamente ANL. Sală de sport. În ultimii trei ani am reuşit să atragem investiţii de 10-15 ori mai mari decât ar permite bugetul local”, a adăugat edilul Dorohoiului.

În afara proiectelor de infrastructură, anul acesta se vor realiza investiţii în modernizarea cinematografului, se va amenaja o zonă de agrement cu bazin de înot şi patinoar artificial, se vor continua lucrările la clădirea primăriei, se vor moderniza două parcuri şi se va înfiinţa un centru de informare turistică.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA