24.7 C
Botoșani
marți, 9 iulie 2024

Liceul cu Program Sportiv – Școală acreditată ERASMUS PENTRU MOBILITĂȚI ERASMUS+ ÎN DOMENIUL „EDUCAȚIE ȘCOLARĂ”

Anul școlar 2023-2024 a fost primul an de implementare pentru elevii și cadrele didactice ale Liceului cu Program Sportiv Botoșani, din cadrul proiectului Erasmus+ 2022-1-RO01-KA120-SCH-000109871, an încheiat cu succes pentru 17 elevi și 9 profesori ce au participat la cursuri de formare, activități  de tip job shadowing, precum și activități de dezvoltare personală.

În perioada 1-5 aprilie 2024 au avut loc două mobilități Erasmus+ (nr. 2023-1-RO01-KA121-SCH-000133417) cu 17 elevi și  5 profesori la Școala THEMISTOKLIS S.A. Piraeus din Grecia, unde au fost surprinși de întâmpinarea călduroasă cu elemente românești de la imnul național, la ia românească,  până la informații despre Grecia și România.

Elevii au învățat cum să comunice și să se conecteze cu colegii, cum să lucreze în echipă, s-au bucurat de exerciții practice, jocuri, dezbateri, au asistat la ore dobândind cunoștințe despre diverse subiecte, au dezvoltat competențe profesionale, culturale și lingvistice, au legat prietenii noi, au explorat civilizații antice și au descoperit modernismul lumii elene.

Profesorii au efectuat activități de tip jobshadowing, asistând la orele de specialitate, schimbând impresii despre sistemele de învățământ cu omologii lor greci. S-au dezbătut subiecte pe teme didactice, cu abordări educaționale inspirate din pedagogia constructivistă, cu provocări și instrumente pentru structurarea unui proces creativ  în căutarea de noi soluții pentru a îmbunătăți motivația și rezultatele elevilor.

Cea de a treia mobilitate, desfășurată în perioada 23-27 aprilie 2024, a reunit  alte 4 cadre didactice ale Liceului cu Program Sportiv Botoșani cu colegi din Europa, în cadrul unui curs de formare – „Vitamin C Boosts Education!”, susținut  de Asociația EDU2GROW,  în Caldas de Rainha, Portugalia, curs inovator care s-a concentrat pe utilizarea coaching-ului ca instrument de educație non-formală. Printre obiectivele principale ale cursului s-au numărat: îmbunătățirea motivației și concentrării elevilor, dezvoltarea competențelor cheie europene, esențiale pentru succesul în viață și carieră și integrarea eficientă a coaching-ului în practica educațională zilnică.

Pe parcursul formării, participanții au explorat diverse aplicații, activități și instrumente ce pot fi integrate în mediul formal de învățământ. Profesorii au avut ocazia să își îmbunătățească abilitățile pedagogice și să adopte noi strategii educaționale. Ei au revenit în țară cu o viziune îmbunătățită asupra rolului lor de formatori și cu o serie de instrumente practice pentru a crea un mediu de învățare mai eficient.

Aceste mobilități Erasmus+ au demonstrat încă o dată importanța schimbului internațional de bune practici și inovații în domeniul educației, contribuind la îmbunătățirea calității învățământului la nivel european.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.








































ULTIMA ORA