23 C
Botoșani
luni, 24 iunie 2024

VIDEO / Populația școlară din comuna Stăuceni a crescut în ultimii ani. Primăria pregătește încă două investiții în grădinițe

În ultimii ani, în multe comune din județul Botoșani, populația școlară a scăzut foarte mult iar unele unități de învățământ au fost închise. În același timp, sunt și comune în care numărul de elevi a crescut de la un an la altul.

În comuna Stăuceni, numărul copiilor a crescut în ultimii doi ani iar primarul Cozmin Epuraș spune că va continua investițiile în infrastructura școlară și că din toamnă, va investi în alte două grădinițe.

“Școlile din comuna Stăuceni au fost reabilitate prin diferite programe iar unele sunt în curs de reabilitare. Acum vorbim de finalizarea școlii de la Victoria despre care s-a vorbit că este modernizată dar nu are copii. Ba din contra, sunt copii. Populația școlară a început să crească în comuna Stăucei. Chiar săptămâna trecută, doamna directoare îmi spunea că în unele grupe sunt mai mulți copii decât le permite norma. Avem în curs de reabilitare școala de la Stăuceni. Va fi o școală cu un termosistem modern, cu panouri fotovoltaice. În momentul în care implementăm aceste proiecte, vom face și o economie din punct de vedere al cheltuielilor. Urmează să semnăm contractul pentru grădinița de la Stăuceni care va fi o grădiniță cu program prelungit. Grădinița de la Siliștea avea foarte puțini copii în urmă cu doi ani dar între timp a început să crească numărul de copii și sperăm ca în toamnă să înceapă modernizarea ei. (…) S-au mutat familii tinere și în același timp, foarte mulți tineri s-au întors din străinătate. Sunt familii care s-au mutat din mediul urban la noi în comună”, a precizat Cozmin Epuraș, primarul com. Stăuceni.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA