24.6 C
Botoșani
duminică, 14 aprilie 2024

ZILE LIBERE 2014. Patronatele din turism vor mini-vacanţă de 1 mai

 

News Asociaţia de Promovare Litoral-Delta Dunării şi Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistice din România au solicitat Guvernului să declare 2 mai 2014 zi naţională liberă, astfel încât să fie asigurate mai multe zile libere cu ocazia sărbătorii de 1 Mai, pentru sprijinirea turismului.

În acest an, Ziua Internaţională a Muncii – 1 mai, zi liberă legală prevăzută în Codul Muncii, este într-o zi de joi. Românii ar putea să se bucure anul acesta de o mini-vacanţă de patru zile de 1 mai, în cazul în care premierul Victor Ponta va accepta solicitarea patronatelor din turism de a declara şi 2 mai zi naţională liberă.

Reprezenţii Asociaţia Litoral – Delta Dunării (ALDD) şi cei ai Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT) spun că acest demers va impulsiona turismul românesc şi va creşte circulaţia turistică în toate staţiunile din ţară.

Agenţiile de turism, dar şi hotelierii şi autorităţile locale au pregătit deja pachete speciale de cazare pentru o mini-vacanţă de 1 mai, care ar putea dura de joi până duminică, dar şi concerte şi spectacole.
Totodată, pe data de 1 mai se va da startul  oficial al sezonului estival pe litoral. Şi aici au fost pregătite din timp ofertele de cazare speciale pentru primii turiştii care vor ajunge la Marea Neagră la începutul lunii mai, dar şi o serie de evenimente dedicate tinerilor care vor veni pe plajă pentru a sărbători "1 mai muncitoresc".

Citeşte mai mult pe Gândul.info

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

128 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA