20.1 C
Botoșani
joi, 25 iulie 2024

Tâlhar din Răchiţi, săltat de poliţişti

politie arestat1

Poliţiştii botoşăneni au identificat un tânăr de 20 de ani, din comuna Răchiţi, care ar fi comis mai multe tâlhării în cursul lunii iunie.

În perioada 30.05 – 23.06.2014, Poliţia municipiului Botoşani a fost sesizată cu privire la comiterea a două infracţiuni de furt şi trei infracţiuni de tâlhărie având moduri de operare similare, victimele fiind femei cărora le-au fost sustrase bijuterii din aur.

Toate persoanele vătămate au descris activităţile infracţionale ca desfăşurându-se cu rapiditate, indicând un singur agresor.

Acesta se apropia de victime în fugă, din spate şi, după ce le sustrăgea acestora, prin smulgere, bijuterii din aur (cercei), se îndepărta în acelaşi mod.

În împrejurările arătate, niciuna dintre victime nu a putut oferi indicii cu privire la semnalmentele autorului, cu excepţia înălţimii acestuia şi descrierea sumară a obiectelor de îmbrăcăminte.

În urma comiterii infracţiunilor arătate, două dintre victime au suferit şi vătămări ale integrităţii corporale, având nevoie de îngrijiri medicale.

Cercetările efectuate în cauze de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale – Poliţia municipiului Botoşani au condus la identificarea unui tânăr de 20 ani, din localitatea Costeşti, comuna Răchiţi, judeţul Botoşani, ca fiind principalul bănuit de săvârşirea faptelor reclamate.

Astăzi, 26 iunie, poliţiştii au pus în executare un mandat de percheziţie, activitate care s-a desfăşurat la domiciliul tânărului, prilej cu care au fost identificate şi ridicate mijloace de probă utile în probarea activităţii infracţionale a acestuia.

Tânărul a fost condus la sediul Poliţiei municipiului Botoşani, pentru audieri.

În cauză continuă cercetările, sub coordonarea unităţii de parchet competente.

Pentru a nu deveni victima unei tâlhării,

POLIŢIŞTII VĂ RECOMANDĂ :

Evitaţi deplasările pe trasee aflate în zone mai puţin circulate: câmpuri, parcuri, şantiere.

Dacă din diverse motive, trebuie să circulaţi după lăsarea întunericului, ocoliţi locurile neiluminate ori în care se află unităţi cu program prelungit sau non-stop, unde se comercializează băuturi alcoolice (restaurante, discoteci).

Când observaţi că sunteţi urmăriţi de un individ sau de mai mulţi, deplasaţi-vă prin zone intens circulate, chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului. Solicitaţi ajutorul primului poliţist întâlnit în calea dumneavoastră.

Nu vă afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare, mai ales bijuterii.

Nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice de către indivizi care oferă spre vânzare diverse produse (de obicei mai ieftine).

Nu vă lăudaţi persoanelor necunoscute cu bani sau valori pe care le aveţi asupra dumneavostră sau acasă.

Instruiţi-vă copiii să nu dea curs solicitărilor unor persoane necunoscute, de a le împrumuta telefonul mobil sau alte obiecte de valoare pe care le au asupra lor!

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA