26.6 C
Botoșani
sâmbătă, 13 iulie 2024

Un om de afaceri botoşănean, despre reţinerile DNA: „Pe ăştia nu îi arestează că muncesc, pe ăştia îi arestează că nu muncesc. Uşor, uşor se face curat”

cjbt descinderi7

Unul dintre cei mai importanţi oameni de afaceri din municipiul Botoşani consideră acţiunile DNA din ultima perioadă sunt benefice şi că se va ajunge la o normalitate în România. El susţine că nu are nicio problemă în a discuta afaceri prin telefon.

„Pe ăştia nu îi arestează că muncesc, pe ăştia îi arestează că nu muncesc. Eu cred că pe ăia care muncesc nu îi arestează decât dacă ai vreun ghinion. La Gelu Ciubotaru este un ghinion curat şi cred că va avea câştig de cauză. Din ce văd, o parte din cei arestaţi sunt ăia care nu muncesc. Eu când văd că nu se vorbeşte la telefon, chiar mă apucă râsul. La o licitaţie nu mai poţi face aranjamente. Sunt prea multe comisii, prea mulţi oameni, sunt valori foarte mari. Când faci o ofertă bună poţi să vorbeşti. Eu la Oradea am cea mai bună ofertă şi pot să stea toţi în cap. Nu au cum să mă bată. Mă contestă, trag de timp jumătate de an până vor da răspunsul. Sunt foarte mulţi avocaţi care ne ameninţă. Mă duc la toate licitaţiile chiar şi în afara ţării”, a spus omul de afaceri Valeriu Iftime.

În acelaşi timp, Valeriu Iftime nu consideră normal ca o persoană chemată pentru o declaraţie, să iasă cu cătuşele la mâini din sediul DNA şi să fie filmată de toate televiziunile.

„Ei spun că e ca la ei acum zece ani. E ca în Italia acum 10 ani, ca în Franţa acum 20 de ani şi ca în America acum 40 de ani. Uşor, uşor se face curat. Trebuie o anumită moralitate şi conduită. Nici nu împrumuţi banii cu ţiganii. Nu văd o frică a businessului în România. Frica asta că te ia într-o după amiază de acasă, de pomană, nu ai timp să explici şi apoi te mai dă şi la televizor. Apoi, cine te mai spală? Asta frică există şi asta vorbesc toţi. După ce te scoate de la DNA cu mâinile legate, cu capul plecat şi cu toată presa, e foarte greu. Aici e o mare greşeală. Se ştie probitatea morală a lui Gelu Ciubotaru şi când îi faci o astfel de lovitură te afectează mult”, a adăugat Valeriu Iftime.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA