28.4 C
Botoșani
vineri, 12 iulie 2024

Reţinuţi pentru 1780 de grame de mercur

News Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, coordonaţi de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani şi cu suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, au organizat, o acţiune specifică pentru prinderea în flagrant a unei persoane care intenţiona să comercializeze 1780 g de mercur alb.

În perioada 23-31 martie, în urma acţiunilor specifice desfăşurate de poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, coordonaţi de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au fost obţinute informaţii cu privire la traficul ilegal cu mercur desfăşurat de cetăţeanul român B.N., domiciliat  pe raza judeţului Botoşani.

Ca urmare a acestui fapt, în urma documentării calificate,în data de 31 martie. a fost declanşată,pe raza municipiului Iaşi, o acţiune specifică pe timpul căreia s-a reuşit prinderea în flagrant a lui B.N., care avea asupra sa cantitatea de 1.780 grame mercur pe care intenţiona să o vândă unui investigator sub acoperire, poliţist de frontieră, contra sumei de 5.000 euro.        

În cadrul acţiunii au mai fost identificate alte patru persoane implicate în sfera infracţională, fapt pentru care au fost aduse la audieri la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Documentarea activităţii infracţionale a suspecţilor a fost realizată cu suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

Cu ocazia flagrantului şi a celorlalte activităţi specifice desfăşurate în cadrul acţiunii, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor următoarele bunuri: cantitatea de 1.780 grame mercur, în valoare de 5.000 euro, suma totală de 671 lei, suma de 2.950 euro şi cinci telefoane mobile.

Bărbaţii au fost conduşi la sediului Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, fiind dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore pentru trei dintre ei, iar astăzi vor fi prezentaţi Judecătoriei Botoşani, cu propunerea dispunerii măsurii arestării preventive pentru 29 zile, ceilalţi doi fiind cercetaţi în stare de libertate.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere, precum şi orice operaţiune privind circulaţia produselor ori substanţelor toxice, fără drept.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii arii infracţionale şi a tuturor persoanelor implicate urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale în consecinţă cu gravitatea faptelor.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

330 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA