24.7 C
Botoșani
luni, 24 iunie 2024

Deputatul PSD Tamara Ciofu transmite ministrului agriculturii solicitările botoșănenilor

News Deputatul PSD Tamara Ciofu a inițiat luni, 31 martie o interpelare către Ministerul Agriculturii prin care a solicitat revizuirea legislației privind dreptul de preemțiune în cazul vânzărilor de terenuri agricole din extravilan, ca urmare  a solicitărilor cetățenilor și primarilor din județul Botoșani.

“Mai mulți botoșăneni și-au exprimat nemulțumirile privind comunicarea dreptului la preemțiune cât și asupra ordinii în care acest drept se acordă”, a declarat Tamara Ciofu.

Interpelarea se referă la reanalizarea unor prevederi din Legea privind unele măsuri de reglementare a vânzării–cumpărării terenurilor agricole  situate în extravilan de către persoane fizice şi de înfiinţare a Autorităţii pentru  Administrarea şi Reglementarea Pieţei Funciare, ce a suferit ultima modificare la sfârșitul anului trecut.

Deputatul PSD a dorit să atragă atenția Ministerului Agriculturii asupra unor situații cu care cetățenii se confruntă zi de zi, și care ar putea sta la baza unor modificări legislative care să ușureze cumpărarea și vânzarea de terenuri agricole în extravilan de către vecini, rude sau  de către instituții ale statului.

”De la 1 ianuarie, terenurile agricole din extravilan pot fi cumpărate și de către cetățeni străini. Este firesc ca lucrătorii agricoli din țara noastră să beneficieze de dreptul de preemțiune. Cetățenii solicită înștințarea în scris cu privire la terenurile învecinate scoase la vânzare și reordonarea modului în care se acordă dreptul de preemțiune: rudelor de gradul 1,2,3, coproprietarilor, vecinilor, persoanelor fizice cu vârsta până în 50 ani, arendașilor, statului român, persoanelor fizice sau juridice străine.”, a completat Tamara Ciofu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

103 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA