20.6 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

PROIECT DE LEGE. Procedura de adopție, simplificată

DGASPC

Adopţiile s-ar putea simplifica. Un proiect de lege ar urma să îi ajute pe cei care doresc să înfieze un copil să îşi vadă visul împlinit mai repede. Printre schimbări se numără scăderea perioadei în care sunt căutate rudele copilului, dar si posibilitatea ca părinţii adoptivi să stea acasă cu copilul timp de 90 de zile.

Noul proiect de lege ar reduce timpii de aşteptare pentru viitorii părinţi, cu şase luni sau chiar un an. În prezent, cuplul este atestat pentru adopţie după aproape 1 an. Urmează alte luni bune de aşteptare pentru a se potrivi cu viitorul copil.

Acum, atestarea expiră după un an, iar părinţii trebuie să urmeze din nou procedura, însă dacă noua lege va fi aprobată, perioada de atestare se va prelungi la doi ani.

La fel şi pentru copii, se doreşte prelungirea atestării de la doi ani, cât este în prezent, până la 14 ani, tocmai pentru a elimina întocmirea unor noi documente.

Mai mult, noua lege prevede până la 40 de ore libere de la muncă, anual, pentru viitorii părinți, concediu de 90 de zile şi plata unei indemnizaţii.

Sursa: Digi24

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA