30.6 C
Botoșani
luni, 1 iulie 2024

Primarul cu cele mai multe mandate din județul Botoșani a pierdut alegerile

Viorel Atomei, primarul comunei Hudești, a pierdut alegerile. Primar din 1990, Viorel Atomei a candidat pentru un nou mandat dar a fost învins de liberalul Dimitrie Cătălin Zlei.

Într-un interviu pentru Botoșani Online, Viorel Atomei a povestit cum a ajuns primar al comunei Hudești.

“Nici gând nu aveam să candidez la primărie. Lucram în primărie, la prestări servicii. Eu m-am angajat la primărie pe 1 ianuarie 1988. Am pornit cu CPUN-ul și s-au făcut alegeri pentru primar, din rândul celor care făceau parte din CPUN. Eram propus și eu dar nu vroiam. Eu propuneam un învățător. El nu vroia să fie. Se vota secret. Eu cu profesorul Harabulă am ieșit de două ori la balotaj. Eu nu mă votam. A treia oară m-am votat și așa am ajuns primar, la vârsta de 29 de ani. Lucrând doi ani în primărie, știam ce înseamnă administrația locală. Eu nu îmi doream să rămân primar. L-am adus pe profesorul Adăscăliței în ianuarie 1990 dar după vreo două-trei săptămâni a plecat. Am mers în continuare… În 1992 am candidat din partea FSN-ului. Am ieșit cu 90%. Am început munca, am avut o echipă bună la primărie. Mă gândeam atunci să fac ceva ca să nu-mi fie rușine, oamenii au avut încredere în mine. Eram stimat și cunoscut de oameni, jucam fotbal. Îmi amintesc că prima dată am început cu drumurile și un pod la Alba. La ședințe se discuta despre un pod la Alba, spuneau podul la Ștefancu. Cineva mi-a zis într-o ședință să nu fac și eu ce a făcut Ștefancu. Eu habar nu aveam. M-am interesat și am aflat că el a fost primar vreo 12 ani și nu a făcut podul din fața porții lui. Primul drum pe care am început să-l fac a fost în Baranca, de unde sunt eu. Să nu spună că fac și eu ca Ștefancu.

În acea perioadă, doar drumul principal era cu piatră. Nici vara nu se putea intra pe drumuri. Veneau oamenii până la drumul național care traversa comuna, lăsau la o casă cizmele și se încălțau cu papuci, mergeau la Botoșani sau Dorohoi după care iar luau cizmele. Comuna este mare, peste 146 kilometri de drum. Acum nu este drum pe care să nu poți circula. Indiferent cât de tare plouă, se poate intra. Nu sunt toate perfecte dar an de an le întreținem. Aprecierile mai mari le am de fiii comunei care sunt plecați și se întorc acasă. Ei văd cel mai bine schimbările. În 1990 nu aveam un metru de rețea de apă. În 1994 am făcut prima rețea de apă. Am construit sediul primăriei pentru că activitatea se desfășura într-o clădire veche de peste 100 de ani. A fost prima primăriei construită după revoluție în județul Botoșani. Acum avem 26 de kilometri de drum asfaltat. Mă refer la drumurile comunale. În aproximativ o lună mai începem asfaltarea a încă cinci kilometri”, declara Viorel Atomei, în 2018, pentru Botoșani Online.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.








































ULTIMA ORA