23.9 C
Botoșani
marți, 25 iunie 2024

Primarul Cosmin Andrei îi răspunde lui Valeriu Iftime: “Nu stadionul este de vină pentru rezultatele slabe ci managementul clubului”

Omul de afaceri Valeriu Iftime, patronul clubului FC Botoșani, s-a arătat nemulțumit de faptul că Primăria Botoșani nu a depus documentația pentru modernizarea stadionului, la Compania Națională de Investiții și l-a criticat pe primarul Cosmin Andrei. În plus, Valeriu Iftime a vorbit despre dublarea chiriei la stadionul Municipal.

Mai citește: Iftime îl pune la zid pe primarul municipiului: “Măi oameni buni, chiar suntem proștii lumii. CNI-ul nu știe de Botoșani. Am încredere numai în președintă”

Primarul Cosmin Andrei spune că Valeriu Iftime nu are motive să fie nemulțumit deoarece Primăria municipiului Botoșani susține în fiecare an clubul omului de afaceri.

În primul rând vreau subliniez faptul că întreținem stadioanele pe care joacă exclusiv FC Botoșani cu 4 milioane de lei anual. Stadionul Municipal, Victoria și Mecanex. Nu joacă nicio altă echipă în afară de FC Botoșani, deși au fost solicitări și de la alte echipe. Vorbim de utilități, angajați, întreținerea terenurilor. Dublarea chiriei a fost o propunere a domnului Eugen Țurcanu și am votat-o în Consiliul Local. Prețul pentru închirierea stadionului a crescut de la 3000 lei la 6000 lei pentru că și cheltuielile au crescut foarte mult. Domnul Iftime văd că se plânge că trebuie să plătească 6000 de lei pentru un meci în condițiile în care încasează din bilete, din drepturi TV. Eu în locul dumnealui nu aș deschide gura. Efortul municipiului Botoșani este foarte mare. Am făcut investițiile în stadioanele din Botoșani și au fost destul de consistente. Mă refer la instalația de nocturnă, reabilitarea vestiarelor, încălzirea gazonului”, ne-a spus primarul Cosmin Andrei.

DALI-ul va fi depus în două săptămâni la CNI

Ediul municipiului spune că documentația pentru stadion este finalizată, se așteaptă un ultim aviz și apoi va fi depusă la Compania Națională de Investiții.

În ceea ce privește documentația la care a făcut domnul Iftime referire, DALI-ul este la mine pe birou, în zece zile primim și ultimul aviz, de la Agenția pentru Protecția Mediului. Voi depune această documentație la CNI împreună cu colegii mei. Este un stadion modern, cu locuri de parcare, pe care îl facem pentru oraș și nu pentru domnul Iftime. Eu am spus că fac această documentație și m-am ținut de cuvânt”, a adăugat primarul municipiului Botoșani.

Nu ne-a sunat niciodată să ne întrebe atunci când a vândut jucătorii”

Primarul municipiului Botoșani s-a arătat deranjat de declarațiile lui Valeriu Iftime din ultimele zile și i-a cerut acestuia să prezinte transparent bugetul clubului.

Nu s-a făcut niciodată în istoria acestui club un audit, ca să știm și noi unde ne situăm, pentru că și anul acesta Primăria Botoșani va aloca suma de 600.000 de lei clubului FC Botoșani. Nu mai vorbim de milioane de euro pe care le-a plătit Municipiul Botoșani de-a lungul anilor. Nu ne-a sunat niciodată să ne întrebe atunci când a vândut jucătorii. A folosit banii așa cum a crezut dumnealui, într-un mod foarte opac. Bugetul clubului nu l-am văzut niciodată. Eu am dovezi clare, am bugetul la vedere, am toate cheltuielile pe care le facem cu stadioanele. Să facă și dumnealui public auditul de la club ca să vedem”, a spus Cosmin Andrei, adăugând:

Domnului Iftime îi place să fie în lumina reflectoarelor, caută un vinovat de serviciu. După ce a epuizat antrenorii, jucătorii, autocarul… a ajuns la problema stadionului care nu este una reală. Gazonul se prezintă în bune condiții ținând cont că multe alte arene din țară au fost criticate pentru situația gazonului. Nu stadionul este de vină pentru rezultatele slabe pe care le are echipa ci managementul clubului. Trebuie să se uite cu atenție unde greșește și să nu mai fie supărat. Toate aceste declarații se văd în parcursul echipei care nu este unul grozav. Probabil e supărat că nu merge bine echipa și a găsit un vinovat de serviciu. Atitudinea e nepotrivită pentru vârsta dumnealui și ar trebui să fie un pic mai rezervat și elegant”.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA