2.2 C
Botoșani
reclame luminoase Iasi | Contact Emag |Telefon contact Focus Sat apartamente 2 camere Iasi & Amenajari interioare Galati & telefon contact | Telefon contact Bringo Bebelusi si copii href="https://www.hormigonimpresogabriel.com/" title="Hormigon impreso Murcia">Hormigon impreso Murcia
marți, 28 martie 2023

Peste 100 de intervenţii ale ambulanţei de terapie intensivă mobilă, într-o lună şi jumătate

smurd ambulanta

De cand echipajul de terapie intensiva mobila functioneaza non-stop, numarul de solicitari s-a triplat fata de  perioada cand programul era de 12 ore. De exemplu, de la 1 martie si pana in prezent, de cand angajatii SMURD salveaza vieti 24 de ore din 24 au fost nu mai putin de 107 solicitari.

Asta in conditiile in care in care in lunile ianuarie si februarie cand programul era de 12 ore au fost 35 de interventii TIM in total, respectiv 20 in ianuarie si 15 in februarie.

„De cand echipajul de terapie intensiva mobila functioneaza  24 de ore din 24 a crescut foarte mult numarul de solicitari. Au fost peste 100 de interventii in aceasta perioada”, a spus Dorina Lupu,purtator de cuvant ISU Botosani.

Ambulanta de terapie intensiva mobila este dirijata la interventiile cu victime multiple sau aflate in stare grava. Pe tura lucreaza un medic, un asistent si doi paramedici. In prezent pe ambulanta de terapie intensiva mobila lucreaza cinci medici, dar urmeaza sa mai ajunga doi, cat este si necesarul.

In anul 2015, echipajul de terapie intensiva mobila SMURD a salvat 212 persoane din care 28 copii. In general, echipajul a intervenit  pentru acordarea primului ajutor medical bolnavilor  aflati in stare de inconstienta,  policontuzionati si politraumatizati sau in stop cardiorespirator.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA