11.6 C
Botoșani
miercuri, 21 februarie 2024

Asistenţii medicali ameninţă cu proteste şi greva foamei

spitalul judetean Botosani

Cei peste 100 de asistenti medicali din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta care au promovat examenul de grad principal si care nu au primit maririle salariale cuvenite ameninţă cu proteste şi greva foamei.

Problema este una veche, de cativa ani, timp in care acestia au facut proteste care nu s-au finalizat cu rezolvarea doleantelor. In cursul zilei de astazi, liderul Sanitas, Lia Temciuc impreuna cu cateva asistente au mers din nou la Consiliul Judetean pentru a sta de vorba cu presedintele Gheorghe Sorescu in vederea solutionarii problemei.

Maine va avea loc o intalnire intre sindicate si reprezentantii spitalului pentru a gasi o solutie, dar intrucat spitalul nu a semnat noul contract cu Casa de Sanatate, nu exista sanse ca acestia sa-si primeasca banii in curand.

„Daca nici maine nu vom gasi solutii viabile, scrise, asumate atat de catre managerului spitalului, cat si de ordonatorul principal de credite, cu siguranta vom relua protestele care au fost amanate”, a declarat Lia Temciuc, lider Sanitas Botosani.

Practic, cei 117 asistenti care au promovat examenul de grad principal ar trebui sa primeasca intre 20 si 30% mai mult la leafa, asa cum prevad normele.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA