13.9 C
Botoșani
vineri, 24 mai 2024

O parte dintre chiriaşii Locativa ar putea fi evacuaţi

News Chiriaşii din locuinţele sociale sau cele ANL ar putea fi evacuaţi din cauza datoriilor pe care le-au acumulat la Nova Apaserv, Modern Calor sau asociaţiile de proprietari. Unii dintre aceştia au de achitat sume de ordinul zecilor de milioane de lei vechi către furnizării de utilităţi.

Cătălin Flutur, directorul general al SC Locativa SA spune că au fost încheiate tot felul de protocoale cu Nova Apaserv şi Modern Calor în vederea recuperării datoriilor. „Noi deja am luat măsuri împotriva chiriaşilor care au datorii la toţi furnizorii de utilităţi, la asociaţiile de proprietari. Noi le actualizăm anual contractele de închiriere iar una din obligaţiile chiriaşilor este să vină cu datoriile plătite la zi, chiar dacă nu este problema noastră. Avem protocoale încheiate cu furnizării de utilităţi şi cu asociaţiile de proprietari. Am ajutat foarte mult atât Nova Apa Serv cât şi Modern Clor sau asociaţiile de proprietari, în recuperarea unor sume”, a spus Cătălin Flutur care a mai precizat că o parte dintre chiriaşi riscă să ajungă pe stradă. Aceştia au fost acţionaţi în judecată şi instanţa urmează să decidă dacă vor fi evacuaţi din locuinţe.

„În baza unei hotărâri de Consiliu Local, numărul 7 din februarie 2013, acţionăm în judecată pe rău platnici pentru reziliere contract şi evacuare. Noi acţionăm în judecată chiriaşii rău platnici. Dacă instanţa de judecată va decide, unii chiriaşi vor fi evacuaţi. În plus, noi am avut discuţii cu cei de la apă. Fiind vorba de chiriaşi, noi avem acces în locuinţe şi putem să-i debranşăm în mod individual. Administratorul imobilului, împreună cu reprezentanţii Nova Apaserv, au acces în locuinţe. Mai este o problemă care ar trebui rezolvată. Cei care sunt mai săraci, nu au montate apometre şi se calculează la pauşal. Toate pierderile din blocul respectiv se duc spre cei care nu au apometre. Nu cred eu că o familie care locuieşte într-o garsonieră sau într-un apartament cu două camere poate avea o factură lunară de 400-500 de lei la apă. Câtă apă poate consuma? Trebuie reglată problema”, a mai precizat Cătălin Flutur.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA