22.4 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

Modern Calor a început executările silite

executare silita

Modern Calor a făcut în această săptâmână primele executări silite la domiciliul clienților cu restanțe foarte mari la plata facturilor și pentru care s-au obținut titluri executorii. Marți, executorul judecătoresc, împreună cu reprezentanții societății de termoficare, au bătut la ușa a patru datornici, la doi dintre aceștia echipele au pătruns în apartamente și au tăiat branșamentele la apă caldă și încălzire, debitele urmând a fi recuperate prin executarea veniturilor acestora.

La celelate două apartamente au fost lăsate înștiințări prin care proprietarii au fost anunțați că vineri, 3 aprilie 2015,  executorul va reveni și va intra forțat în locuință, în cazul în care accesul nu va fi permis de bună voie. Debitele înregistrate de respectivi proprietari sunt următoarele: 12889 lei – Str. Grivița nr.13, sc. B, ap 6; 10982 lei – str. Războieni nr.1, ap. 11; 10326 lei – Aleea Azurului nr.3, sc A, ap. 2; 8153 lei – str. Col. Tomoroveanu nr. 7, sc. B, ap 14.Executorul are în lucru pentru intervenția la domiciliul debitorilor un număr de 20 de dosare, după soluționarea cărora va primi un nou pachet.

Este vorba de proprietari care nu plătesc și pentru care s-au epuizat toate procedurile juridice anterioare. Practic, în cazul acestora se acționează pe două căi – una este cea pentru limitarea pierderilor, prin debranșare și cealaltă este pentru recuperarea debitului, prin poprirea pe venituri sau valorificarea bunurilor. E regretabil că s-a ajuns în această fază, dar altă soluție legală nu mai există. Societatea de termoficare trebuie să încaseze contravaloarea serviciilor prestate pentru a putea funcționa și plăti la rândul ei furnizorii”, declară directorul general al societăți Modern Calor S.A..

În paralel, angajații Modern Calor au continuat activitatea de sistare temporară a furnizării încălzirii și apei calde de consum la clienții cu debite mari, în ultimele două saptamâni fiind deconectate de la rețele alte 16 apartamente.

De asemeni, tot din cauza acumulării unor debite foarte mari, de astăzi (joi, 2 aprilie 2015 ) se va proceda și la sistare furnizării apei calde la nivel de scară de bloc în asociațiile de locatari nr. 5, nr. 6 și nr. 19 din zona Parcul

Tineretului, unde sunt acumulate datorii către furnizorul de energie termică în valoare de aproximativ un milion de lei.

Sunt scări de bloc cu datorii foarte mari, unde numărul celor cu plata la zi este foarte mic în comparație cu datornicii, ceea ce însemnă că, în ansamblu, acea scară produce pierderi societății și că trebuie acționat în consecință pentru limitarea acestora. Situația ar fi mai simplă dacă s-ar putea face debranșarea individuală a datornicilor, însă pentru că aceștia nu permit accesul în locuințe, se întrerupe furnizarea la nivel de scară. Măsura poate fi evitatădoar dacă s-ar achita din datorii.

Lista cu scările de bloc la care se va întrerupe apă caldă începând cu data de 2 aprilie 2015:

Nr.crt. Asociația Adresa Suma (lei)
1 19 Aleea Parcul Tineretului nr.1 53.939
2 19 Aleea Parcul Tineretului nr.3, Sc.D 49.292
3 6 Aleea Parcul Tineretului nr.2, Sc.F 44.381
4 6 Aleea Parcul Tineretului nr.6, Sc.E 30.924
5 19 Aleea Parcul Tineretului nr.11, Sc.C 39.605
6 5 Aleea Sublocotenent I.Elefterescu nr.15, Sc.C 30.954
7 19 Aleea Parcul Tineretului nr.2, Sc.C 23.495
8 6 Aleea Parcul Tineretului nr.6, Sc.D 34.734

 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA