Ziarul Financiar a realizat o hartă a hotelurilor şi spaţiilor de cazare autorizate din România iar o treime dintre acestea sunt pe litoral, în capitală şi în Braşov. Judeţul Botoşani este în coada clasamentului. Doar Ialomiţa, Vaslui, Giurgiu şi Teleorman satau mai prost decât Botoşaniul.
Cei mai mulţi hotelieri s-au înghesuit în zonele turistice ale ţării şi în marile centre urbane precum Cluj şi Timişoara.
Judeţul Constanţa, care adună cea mai mare parte a staţiunilor româneşti de la Marea Neagră, a atras cei mai mulţi investitori în hoteluri, astfel că în această regiune erau anul trecut 304 hoteluri, ceea ce reprezintă 20% din totalul acestui tip de unităţi de cazare din România, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS).
Constanţa este pe primul loc în topul celor importante judeţe în funcţie de numărul de hoteluri, fiind urmat de judeţul Braşov şi de municipiul Bucureşti, care aveau anul trecut 112 astfel de unităţi de cazare fiecare.
Astfel, în cele două judeţe – Braşov şi Constanţa – şi în Bucureşti sunt 36% din numărul total de 1.456 de hoteluri din România.
Citeşte mai mult pe Ziarul Financiar