13.9 C
Botoșani
vineri, 24 mai 2024

Judeţul Botoşani este pe ultimele locuri în România la numărul de hoteluri şi spaţii de cazare

hotelrapsodia

Ziarul Financiar a realizat o hartă a hotelurilor şi spaţiilor de cazare autorizate din România iar o treime dintre acestea sunt pe litoral, în capitală şi în Braşov. Judeţul Botoşani este în coada clasamentului. Doar Ialomiţa, Vaslui, Giurgiu şi Teleorman satau mai prost decât Botoşaniul.

Cei mai mulţi hotelieri s-au înghesuit în zonele turistice ale ţării şi în marile centre urbane precum Cluj şi Timişoara.

Judeţul Constanţa, care adună cea mai mare parte a staţiunilor ro­mâ­neşti de la Marea Neagră, a atras cei mai mulţi investitori în hoteluri, astfel că în această regiune erau anul trecut 304 hoteluri, ceea ce re­prezintă 20% din totalul acestui tip de unităţi de ca­zare din Ro­mânia, arată o ana­liză a ZF pe baza datelor de la Institutul Na­ţional de Statistică (INS).

Constanţa este pe primul loc în topul celor importante judeţe în funcţie de nu­mă­rul de hoteluri, fiind urmat de judeţul Bra­şov şi de municipiul Bucureşti, care aveau anul trecut 112 astfel de unităţi de cazare fie­care.

Astfel, în cele două judeţe – Braşov şi Con­stanţa – şi în Bucureşti sunt 36% din nu­mă­rul total de 1.456 de hoteluri din Ro­mâ­nia.

Citeşte mai mult pe Ziarul Financiar

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA