20.1 C
Botoșani
joi, 25 iulie 2024

Îngrijorator! Sute de oameni mor în spital

News Potrivit datelor furnizate de reprezentantii Spitalului Judetean de Urgenta, in anul 2013, nu mai putin de 653 de botosaneni au murit pe una din sectiile unitatii medicale. Recordul il detin sectiile de neurologie, interne si oncologie.

In sectia de neurologie, 125 de pacienti adusi de rude au decedat pe patul de spital. La interne, tot anul trecut s-au inregistrat 105 decese, la care se adauga si compartimentul de hematologie unde si-au dat ultima suflare 20 de persoane.  In sectia de oncologie, 104 oameni diagnosticati cu cancer au murit anul trecut.  85 de decese s-au inregistrat pe chirurgie si 64 pe cardiologie. Medicii sustin ca multi dintre cei decedati au fost adusi la spital in fazele terminale ale bolii.

De aceea, specialistii din sanatate recomanda botosanenilor sa-si faca investigatii mai des, pentru ca o maladie descoperita in prima faza poate fi tratata.

"Pacientii se prezinta in stadii foarte avansate de boli, fie cu diverse forme de cancer sau boli cronice decompensate care ajung in ultimul stadiu al bolii si care au internari repetate, acele internari care sunt sub 30 de zile. Sunt pacienti care se interneaza si de patru-cinci ori intr-un an sau chiar mai des si care decedeaza in spital, la care familiile ii aduc in spital sa decedeze in conditiile in care dumnealor nu mai opun nicio rezistenta", a declarat Mihaela Miler, director medical Spitalul Judetean de Urgenta.

De la inceputul anului 2014 si pana in prezent 89 de decese s-au inregistrat in cea mai mare unitate medicala din judet. Cele mai multe cazuri au fost pe sectia medicala cu 19 decese, neurologie, cu 18 decese si chirugie, cu 15.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

1604 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA