17.7 C
Botoșani
vineri, 24 mai 2024

Eşec total al spitalizării cu plată la Botoşani. Decizie radicală luată de şefii de la Mavromati

News Botoşănenii nu sunt interesaţi de spitalizarea cu plată. În cursul anului trecut doar trei botoşăneni au ales această formă de spitalizare. Şefii celei mai mari unităţi de spitalizare susţin că acest lucru se datorează nivelul de trai foarte scăzut.

În condiţiile în care spitalizarea cu plată nu este eficientă, conducătorii Spitalului Judeţean au decis să reducă numărul de paturi. Este vorba de 116 paturi care nu erau finanţate de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

„În cursul anului 2013 am avut 1.538 de paturi din care Casa de Asigurări de Sănătate a finanţat doar 1.422 paturi. 116 paturi nu au fost finanţate. Propunerea pe 2014 este să renunţăm la cele 116 paturi pentru că judeţul are un specific aparte. Dat fiind nivelul de trai al populaţiei, nimeni nu este interesat de spitalizarea cu plată. Anul trecut am avut trei cazuri iar în acest an am unul”, a spus Viorel Iliuţă, managerul Spitalului Judeţean Botoşani.

O explicaţie pentru numărul mare de pacienţi, se datorează faptului că medicina de familie din România nu prea funcţionează. Asta susţin reprezentanţii spitalului. „Din 56.000 de prezentări anul trecut, 39.000 nu au venit cu bilete de la medicii de familie. Înaintea spitalului trebuie să existe medici de familie şi centre de permanenţă. Sunt oameni care nu au plătit un leu la asigurările de sănătate dar care pretind RMN şi fac cel mai mare scandal”, a mai afirmat Iliuţă.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

20 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA