10.5 C
Botoșani
sâmbătă, 24 februarie 2024

Măsură dură pentru şoferii fumători. VEZI ce propune Comisia Europeană

 

News Încă o regulă pentru şoferi! Mai precis pentru cei care fumează. Comisia Europeană susţine ideea de a interzice fumatul la volan atunci când în maşină se află şi copii ori dacă şoferul este părinte. Ideea a plecat de la irlandezi, dar e aplicată acum de britanici.

Propunerea de interzicere a fumatului în maşinile în care se află minori a fost elaborată în urmă cu trei ani, pentru evitarea fumatului pasiv. Irlandezii au fost iniţiatorii măsurii, dar au renunţat ulterior la ea. În schimb, ideea a fost preluată de Marea Britanie. Legea este susţinută de rezultatele unor studii realizate de Fundaţia Britanică a Plămânilor.

O ţigară aprinsă în maşină, chiar şi cu geamul întredeschis, expune copilul aflat pe bancheta din spate fumatului pasiv. El inhalează aproximativ două treimi din fumul pe care l-ar inhala dacă ar sta într-un spaţiu special amenajat pentru fumători. Iar dacă toate geamurile sunt închise, nivelul de toxine acumulat de copil este de până la 11 ori mai mare.

La aceste date se adaugă şi statistici alarmante ce arată că sute de mii de copii se îmbolnăvesc anual de astm şi alte boli ale sistemului respirator din cauza fumatului pasiv, pentru care sunt vinovaţi mai ales părinţii.

Companiile producătoare de ţigări nu au dorit să comenteze acest subiect, iar reprezentanţa Uniunii Europene ne-a confirmat aceste intenţii, aflate, deocamdată, la stadiul de recomandare. În prezent, în România, fumatul este interzis doar în locurile publice închise.

Sursa: REALITATEA.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

17 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA