20.6 C
Botoșani
marți, 16 iulie 2024

Cum se acordă tichetele de vacanţă în anul 2014

litoral512

Tichetele de vacanţă care vor fi acordate angajaţilot din sistemul public vor fi suportate integral de angajatori, iar sumele corespunzătoare acestora vor fi deductibile la calculul impozitului pe profit, în limita a 6 salarii minime pe economie pentru fiecare angajat, pe an calendaristic, potrivit unui comunicat al Ministerului pentru Înteprinderi Mici și Mijlocii, Mediul de Afaceri și Turism.

Tichetele de vacanţă sunt scutite, pentru salariat, de plata impozitului pe venit şi a asigurărilor sociale aferente.

Pentru instituțiile publice, voucherele de vacanţă se vor acorda în limita bugetului de venituri și cheltuieli, iar nivelul maxim al sumelor care pot fi acordate unui salariat reprezintă contravaloarea a 6 salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată în decursul unui an fiscal. Angajatul care beneficiază de vouchere de vacanţă nu mai beneficiază de prima de vacanţă în cursul anului fiscal sau de bilete de odihnă.

Valoarea tichetului nu poate depăşi 5.100 de lei.

„Voucherele de vacanță vor permite cheltuirea acestor beneficii exclusiv pentru servicii turistice interne, contribuind astfel la dezvoltarea acestei industrii. Avem nevoie de dezvoltarea acestui sector important al economiei românești iar introducerea voucherelor de vacanță este doar primul pas al unei serii de măsuri menite să sprijine în mod direct investitorii în industria turismului”, a declarat Florin Nicolae Jianu, Ministrul pentru Înteprinderi Mici și Mijlocii, Mediul de Afaceri și Turism.

Citeşte mai mult pe Economica.net

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA