20.5 C
Botoșani
marți, 21 mai 2024

Botoşăneanul care a impresionat la Vocea României şi-a format o nouă trupă şi începe concertele. VEZI cum se numeşte şi ce stil de muzică va cânta

gelu graur vocea romaniei

Fostul poliţist Gelu Graur, cunoscut pe plan naţional în urma show-ului Vocea României, şi-a format o trupă cu care va începe de săptămâna viitoare repetiţiile iar peste două-trei luni va avea primele concerte. Noua trupă este formată în mare parte din botoşăneni cu care Gelu Graur a mai colaborat şi în trecut.

Trupa este realizată pe scheletul Stilton, formaţie înfiinţată de Gelu Graur în urmă cu aproximativ un deceniu când era poliţist la IPJ Botoşani.

„Trupa există şi trebuie doar să începem repetiţiile. Trupa se va numi simplu: Gelu Graur. Am propus alte nume dar tocmai băieţii au spus să o numim trupa Gelu Graur. Am ţinut foarte mult să colaborez cu o parte dintre cei din Stilton. Am avut nişte momente foarte mişto. Toboşabul e Bărbuţă, la bass e Văru iar la chitară va fi Edi Elvădeanu. Singurul care lipseşte din Stilton e chitaristul principal care are un alt proiect. Ne mai trebuie un clăpar cu care trebuie să discutăm şi să stabilim detaliile”, a spus Gelu Graur.

Componenţii trupei Gelu Graur au decis ca pentru o perioadă să se mute în Bucureşti unde au condiţii net superioare pentru a pregăti primele concerte. Chiar liderul trupei spune că singura şansă pentru a reuşi în industria muzicală românească este să locuieşti în Bucureşti, să faci repetiţiile acolo şi în permanenţă să fii în contact cu artiştii şi producătorii de top.

„Am plecat la Bucureşti pentru că în Botoşani nu poţi să produci nimic. Oricât de drag îmi este oraşul şi oricât de bine mă simt acasă, în Botoşani nu poţi face un produs finit de calitate. Nu ai nici condiţiile necesare şi nici expunerea media necesară. Din păcate, polii sunt în oraşele mari. În Bucureşti ai oameni care te pot ajuta cu sunetul şi sunt aceeaşi oameni care fac sunetul la marile evenimente. În Bucureşti este un bar în care vin toţi foştii concurenţi de la Vocea României. Altfel te mişti. La Botoşani eşti singur, eşti izolat. Nu te vede nimeni”, a mai precizat Gelu.

„Vrem să şi zâmbească omul şi în special omul deştept”

Noua trupă va aborda pentru început  stilul pop-rock iar piesele vor avea un mesaj mai mult ironic. Vor fi ironizaţi cocalarii, politicienii şi cei care după trei luni de Italia au uitat limba română.

„Trebuie să lucrăm la un program de piese proprii. Un repertoriu trebuie să fie undeva la 60-70 de piese astfel încât să te poţi mula pe evenimentul pe care îl ai. Vor fi vreo 18-19 piese proprii care urmează să fie lucrate. Vom merge pe pop-rock. Mesajul pieselor va fi despre ceea ce se întâmplă la noi în România. O să mergem puţin pe partea umoristică. Taxi se mai luau de anumite chestii, cei de la Viţa de Vie erau într-o vreme foarte ironici. Vrem să şi zâmbească omul şi în special omul deştept. Vor fi piese atât în română cât şi în engleză. Va fi o piesă dedicată celor care au plecat în Italia şi în trei luni au uitat limba română. Come si dice Coca Cola in rumeno?. Abia aştept să le fac o piesă”, a declarat Gelu Graur.

Colaborare cu Smiley

La Vocea României, Gelu Graur l-a avut ca antrenor pe Smiley iar ulterior cei doi au ţinut legătura şi chiar va exista o coloborare. Mai concret, Smiley îl va ajuta pe Gelu să facă nişte piese care să aibă şi un caracter comercial şi care să prindă repede la publicul românesc.

„Eu nu am nevoie să-mi scrie Smiley piesele. Nu suntem din acelaşi film muzical. Eu am nevoie de Smiley ca om şi nu ca producător. Tot ce am nevoie de la Smiley este să mă ghideze puţin pe partea asta de comercial, cum se vinde, cum se face, cum să nu te depersonalizezi şi să devii un produs de tarabă. Am discutat cu Smiley, el a fost foarte corect cu mine iar uşa rămâne deschisă pentru mine la HAHAHA Production”, a conchis Gelu Graur.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES


ULTIMA ORA