28.3 C
Botoșani
sâmbătă, 20 iulie 2024

Deficit de asistenţi şi infirmieri la UPU. Conducerea cere ajutor de la Ministerul Sănătăţii

upu botosani

Unitatea de Primiri Urgente din Botosani se confrunta cu un deficit urias de cadre medicale. De exemplu, dupa organigrama, in unitate ar trebui sa lucreze 91 de asistenti, dar angajati sunt numai 53. Probleme mari sunt si in randul infirmierilor, unde in loc de 61 de salariati, sunt 13.

Nici la capitolul medici situatia nu este una fericita. In UPU lucreaza 17 medici, din care 3 dentisti, cand ar trebui sa fie 26 de posturi de medici ocupate. In aceste conditii,cu o avalansa de pacienti pe zi, munca din urgenta s-a transformat intr-un adevarat maraton.

„Incercam sa-i rezolvam pe toti pacientii care vin in unitatea noastra, dar la unele urgente poate dura mai mult explorarea, cat si consultul celorlalti colegi, dar nu pleaca niciun pacient nerezolvat”, a declarat Petre Radauceanu, medic sef UPU.

Intrucat deficul de personal este unul foarte mare, sefii spitalului au facut,din nou demersuri la Ministerul Sanatii si au cerut aprobarea pentru angajarea a 20 de asistenti medicali, patru asistenti sociali, sase registratori medicali, 15 infirmieri si 10 ingrijitori.

„Ca urmare a deficitului de personal existent in Unitatea de Primiri Urgente , cat si adresabilitatii crescute, avand in vedere ca, zilnic, media prezentarilor trece de 200, s-au inaintat demersuri catre Ministerul Sanatatii,in vederea bugetarii posturilor ramase vacante si speram intr-o rezolvare favobarila a demersurilor noastre”, a declarat Ioan Asaftei, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

Anual, la Unitatea de Primire Urgente ajung  peste 50.000 de bolnavi.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA