23.9 C
Botoșani
marți, 25 iunie 2024

Botoşăneanca operată pe creier căreia i-a căzut stativul cu perfuzii peste faţă, a murit la spital

News O botoşăneancă în vârstă de 59 de ani a decedat la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi. Ea a fost supusă unei intervenţii chirurgicale pe creier pentru extirparea unei tumori dar la câteva zile după operaţie stativul cu perfuzii i-a căzut peste faţă. Copiii femeii au depus o plângere la poliţie şi acuză personalul medical de neglijenţă.

Femeia a fost operată pe data de 13 martie. Operaţia a fost una foarte dificilă dar a reuşit şi ulterior femeia se simţea din ce în ce mai bine. La trei zile de la operaţie, stativul pe care era perfuzia a căzut peste faţa femeii după care starea de sănătate s-a agravat, a intrat în comă şi a decedat. Rudele femeii sunt revoltate de ceea ce s-a întâmplat şi acuză cadredrele medicale de neglijenţă.

„Mama mea a ajuns la spital în data de 7 martie cu diagnosticul de tumoare cerebrală. În data de 13 martie a fost operată. Operaţia a decurs bine în ciuda faptului că a avut o complicaţie, s-a spart un vas de sânge. A rămas cu o pareză parţială temporară. Starea ei era stabilă. În noaptea de 16/17 martie, i-ar fi căzut stativul peste faţă. Mi s-a zis luni dimineaţă că ea ar fi tras de perfuzor. Am depus o plângere la Poliţie şi la Colegiul Medicilor. Am stat de vorbă şi cu medicii spitalului. Ei susţin că ea ar fi tras de perfuzor”, ne-a spus Iulia Ivăncescu, fiica femeii.

„De luni, starea s-a agravat. Luni seară a intrat în comă de gradul patru. Ei pun totul în baza post operatorie. Ei dau vina pe mine în sensul că eu ştiam de riscurile operaţiei şi am semnat documentele. Toate astea s-au întâmplat după incident. Duminică seară mama era stabilă, am stat de vorbă cu ea, se simţea cât de cât bine iar luni s-a agravat totul. Am chemat medicul legist şi trebuie să aştept finalizarea anchetei pentru a afla ce s-a întâmplat şi cine este vinovat. Am înţeles că s-a deschis şi o anchetă internă. Ei recunosc că i-ar fi căzut stativul peste faţă dar tot ce s-a întâmplat după şi toată starea ei pun pe seama operaţiei. Eu încerc că mă abţin până văd certificatul medico-legal pentru că ar mai fi nişte complicaţii şi tot din neglijenţa spitalului”, a adăugat Iulia.

În cursul zilei de luni, Iulia împreună cu fratele ei vor vor merge la Iaşi şi vor solicita efectuarea unei necropsii după care ridica trupul neînsufleţit al mamei lor şi se vor pregăti pentru înmormântare. Ei sunt decişi să meargă până la capăt şi spun că în cazul în care se va încerca muşamalizarea cazului vor face o plângere la DNA. Cât priveşte acţionarea în judecată a spitalului, încă nu au luat o decizie şi spun că aşteaptă să vadă ce vor constata medicii legişti.

„Deocamdată nu ştiu ce vom face. Când voi afla cine este vinovat pentru că cineva este vinovat, atunci voi lua măsuri. Acum nu mă pot pronunţa”, a ai afirmat Iulia Ivăncescu.

Reprezentanţii Spitalului de Neurochirurgie Iaşi spun că aşteaptă finalizarea anchetei pentru a vedea ce s-a întâmplat şi dacă au fost deficienţe în actul medical. "Noi facem tot ce se poate pentru pacient, dacă s-a întâmplat un incident neplăcut noi îl regretăm. Este o comisie de anchetă în desfăşurare pentru a afla ce s-a întâmplat acolo. Ancheta este în curs, se va vedea dacă este vorba de o deficienţă de îngrijire, de protocol", a declarat, sâmbătă, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie Iaşi, Marius Dabija, medic primar neurochirurg.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA