9.7 C
Botoșani
duminică, 26 martie 2023

14 secţii ale Spitalului Judeţean Botoşani au deficit de personal medical

spitalpacientiupu

Spitalul Judeţean Botoşani se confruntă cu probleme în ceea ce priveşte personalul medical. La ora actuală sunt numai puţin de 14 secţii ale spitalului care au deficit de personal medical.

În ultimii ani, mai mulţi medici de la Spitalul Judeţean Botoşani s-au pensionat sau au părăsit unitatea iar în locul lor nu au venit alţi medici. Astfel s-a ajuns ca 14 secţii ale unităţii medicale să aibă deficit de personal. Reprezentanţii Spitalului Judeţean Mavromati spun că au scos posturile la concurs dar a existat interes doar pentru şase secţii.

„Avem mai multe secţii cu deficit de personal. Am scos posturile la concurs. Am depistat 14 secţii unde există deficit de medici. Am scos câte un post şi după caz două posturi la concurs. Avem înscrieri pentru şase specialităţi. Avem câte două sau chiar trei înscrieri pentru cele şase specialităţi. Concursurile vor fi organizate după aprobarea bugetului, undeva în luna august. Căutăm în continuare medici pentru specialităţile deficitare”, ne-a spus Viorel Iliuţă, managerul Spitalului Judeţean Botoşani.

În ultimul an, cea mai mare unitate medicală din judeţul Botoşani a început să fie ceva mai atractivă pentru tinerii medici. Asta se datorează şi faptului că s-au făcut investiţii majore iar la ora actuală există condiţii bune pentru desfăşurarea activităţii.

„Există un exod al cadrelor medicale către occident unde condiţiile sunt mai bune iar salariile sunt mai mari. Medicii care termină facultăţile şi rezidenţiatele au o apetenţă majoră să rămână în centrele universitare. Botoşaniul nu a fost foarte atractiv pentru că spitalul a fost permanent într-o reconstrucţie dar interesul medicilor a crescut în ultima perioadă. Avem doi medici neurochirurgi care sunt în ultimul an de rezidenţiat şi care vor veni la Botoşani”, a adăugat Viorel Iliuţă.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA