6.6 C
Botoșani
duminică, 26 martie 2023

Noi măsuri de reducere a cheltuielilor la Mavromati

spitalul judetean Botosani

Conducerea Spitalului Judeţean Mavromati Botoşani pregăteşte un nou plan de reducere a cheltuielilor. Printre măsurile care vor fi luate se numără şi reducerea numărului de salariaţi.

Viorel Iliuţă, managerul Spitalului Judeţean Mavromati susţine că în primul timestru din acest an s-au redus cheltuielile cu 5,4% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Problema este că această reducere a cheltuielilor nu a fost suficientă şi vor trebui luate noi măsuri.

„Vom avea posibilitatea de a reduce deficitele înregistrate până în prezent numai în condiţiile în care vom câştiga un leu mai mult decât vom cheltui. Există un proces demarat de reducere al cheltuielilor. În trimestrul I din 2014 am redus cheltuielile cu 5,4% comparativ cu trimetrul I din 2013. Dacă discută de o inflaţie de 3-4%, procentul de reducere a cheltuielilor ajunge la 8-9%. Din păcate nu a fost suficient”, a spus Viorel Iliuţă care a adăugat:

„În următoarea săptămână, vom analiza în Comitetul Director măsuri suplimentare care să permită funcţionarea spitalului în condiţii rezonabile. Nu va fi lux pentru că nu este de unde dar măcar să ştim că nu mai acumulăm datorii”.

Disponibilizările de personal nu vor viza medicii şi asistentele ci doar angajaţii din zona administrativă. Şefii spitalului intenţionează să aplice noul plan de reducere a cheltuielilor iar disponibilizarea personalului să fie ultima măsură luată.

„Nu discutăm de reduceri de personal medical pentru că personalul medical este subdimensionat. Dacă va fi vreo reducere de personal, aceasta va fi din zona administrativă. Nu ne interesează strict aceste măsuri. Vom aproba un plan de măsuri care să ne permită încadrarea în buget”, a mai precizat managerul Spitalului Judeţean Mavromati.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA