20.6 C
Botoșani
duminică, 14 aprilie 2024

VIDEO Raport cerut de președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, despre activitatea Nova Apaserv

Președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, a avut o primă reacție în urma dezvăluirilor site-ului btonline.ro, dar și a altor publicații locale, despre problemele de la Nova Apaserv. 

În această dimineață a avut loc o ședință extraordinară la sediul Consiliului Județean, în care șefa instituției a cerut unele lămuriri.” Am solicitat un raport detaliat cu referire la ultimele evenimente care au apărut în mass media locală și la acuzele publice  care se aduc și am cerut acest document pe care îl vom prezenta în următoarea ședință a CJ.” a spus Doina Federovici.

Salarii mărite „preferențial”, în timp ce municipiul Botoșani este plin de avarii nerezolvate

O parte dintre angajații societății Nova Apaserv vor primi stimulente pentru că și-au făcut treaba. Nu este vorba despre cei care muncesc în condiții grele și care au lefuri foarte mici, ci despre membrii Serviciului de Control. Aceștia urmează să încaseze câte 1000 de lei în plus la salariu, drept recompensă.

Casierii lucrează doar pentru 3000 lei brut fără nici un spor

Situația nu stă la fel și pentru casierii Nova Apaserv, cei care umblă prin comune să strângă banii din poartă în poartă. “Oamenii sunt plătiți doar cu salariul minim pe economie și nu au nici un fel de spor. Mai mult, pentru a încasa bani pentru Nova Apaserv aceștia se deplasează cu mașinile personale. Își pun viața în pericol fiindcă umblă cu banii după ei. Despre decontul combustibilului se pune problema decât foarte rar și doar în anumite limite. Sunt probleme mai ales pe timpul verii când majoritatea localităților nu au apă cu lunile, iar ei merg să încaseze facturi”, ne-a spus un lider de sindicat.

Muncitorii care intervin la avarii sunt plătiți doar pentru jumătate din orele suplimentare muncite. Majoritatea sunt pensionari

Nici  muncitorii care intervin la avarii nu o duc bine. Lucrează pe salariul minim pe economie și așteaptă o mărire de aproximativ 250 de lei net.

„A fost o negociere între sindicate pentru cei aproximativ 40 de muncitori care muncesc în orice condiții grele, pentru a remedia avariile. Dar actele nu sunt momentan semnate și nu se poate aplica deoarece conducerea unității ezită. Toți sunt plătiți cu salariul minim pe economie la care se mai adaugă un spor de vechime, fiindcă majoritatea sunt pensionari care au trebuit să râmână fiindcă nu vine nimeni la angajare pe acești bani”, a mai spus liderul de sindicat. Mai mult, muncitorilor le sunt plătite maxim 32 de ore suplimentare, în condițiile în care lunar, aceștia fac 60, 70 de ore.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA