2.9 C
Botoșani
vineri, 1 decembrie 2023

Veşti proaste pentru asistenţii care au promovat examenul de grad principal

asistenti medicali spital (5)

Acestia nu vor primi lefurile marite, din cauza ca bugetul spitalului este insuficient. Indiferent de masurile de protest, conducerea unitatii medicale nu are cum le plateasca in plus cateva zeci de procente la salarii.

Managerul unitatii, Corneliu Mihai a spus ca in conditiile in care spitalul va reusi sa realizeze toate spitalizarile de zi si sa beneficieze de sumele aferente de la Casa de Sanatate exista sanse ca asistentii sa primeasca salarii mai mari, de la anul.

“Eu consider ca este un drept al asistentilor, care trebuie acordat, dar trebuie sa existe o posibilitate financiara. Daca toti din acest spital, medici, asistenti si conducerea vom intreprinde toate demersurile sa realizam contractul cu Casa de Asigurari de Sanatate, sa luam toti banii pe care i-am contractat si sa realizam spitalizarile de zi, putem da aceste drepturi. Dar trebuie sa punem umarul toti sa luam banii de la Casa de Sanatate. Eu sper ca incepand cu 1 ianuarie 2015 sa dam aceste drepturi salariale asistentilor care au promovat examenul de grad principal”, a spus Corneliu Mihai, manager Spitalul Judetean de Urgenta.

La Spitalul Judetean de Urgenta sunt nu mai putin de 117 asistenti medicali in aceasta situatie. Practic, acestia au promovat examenul de grad principal, dar nu au primit intre 20 si 30% mai mult la leafa, asa cum prevad normele.In urma cu cateva zile, zeci de asistenti medicali au lasat lucrul deoparte si si-au cerut drepturile salariale care li se cuvin.

„Avem noua luni de zile de cand nu am primit niciun ban.Am absolvit gradul principal in decembrie 2013 si am depus cererile in ianuarie si nu s-a dat un leu. Nimic. Avem salariul de incadrare de 756 de lei. Nu se poate asa ceva. Noi lucram. In tara oamenii deja primesc acesti bani. Suntem singurul spital din tara unde nu s-a recunoscut examenul de grad principal. Noi avem numai obligatii, dar drepturile noastre salariale unde sunt?, a spus Monica Chirila, asistent medical.

Cresterile salariale ale asistentilor medicali care au promovat examenul de grad principal ar insemna un efort financiar de peste 110.000 de lei pe luna.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA