TRAGEDIE într-un club din București. 27 de persoane au decedat și 184 au fost rănite

0
784

incendiu club bucuresti foto realitatea

Un incendiu a avut loc, vineri noapte, în clubul Colectiv situat în complexul Fabrica Pionierul, sectorul 4 din Capitală. Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a confirmat că numărul persoanelor decedate a ajuns la 27, iar cel al răniților la 184. Numerele de telefon la care pot suna cei care doresc să afle informații despre victime sunt 021.206.92.91, 021.313.06.05 si 021.312.25.47. Ministerul Sănătății a făcut apel pentru donarea de sânge.

Potrivit lui Raed Arafat, donarea de sânge nu se face la spitale ci la Institutul de Transfuzii şi Hematologie. Potrivit MAI, la acest moment, 146 de persoane au fost rămas internate la următoarele spitalele: Spitalul Floreasca, Spitalul de Arși, Elias, Spitalul Militar, Sf. Pantelimon, Spitalul Județean Ilfov, Sf. Ioan, Bagdasar, Spitalul Municipal, Spitalul Colțea, Budimex și Spitalul Grigore Alexandrescu. Parchetul a deschis un dosar de urmărire penală pentru faptele de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. La fața locului se află procurori, polițiști criminaliști care ridică probe și stau de vorbă cu martorii.

UPDATE: Primul-ministru Victor Ponta a convocat ședință de guvern, astăzi 31 octombrie 2015, pentru declararea doliului național timp de 3 zile, anunță un comunicat al Guvernului.

UPDATE: “Cauzele nu le putem comunica. La acest moment suntem într-o fază incipientă. Urmează să se deruleze procedurile de identificare a victimelor la sediul IML. Se vor face cercetări la faţa locului, urmează audierea administratorului localului. la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti s-a deschis dosar penal”, a spus procurorul de caz, Rareş Stan.

UPDATE: “Au fost aduse de la Fundeni ventilatoarele. Mai avem o rezervă de la Spitalul Matei Balș. Încercăm să echilibrăm între spitale pacienții care sunt excedentari, într-un spital, să îi ducem în alt spital unde ne-au oferit locul. Mai durează vreo oră, două și totul e stabilizat. Până dimineață o să avem o cifră, câți au rămas internați în spitale și câți au plecat acasă. A fost o mobilizare aici similară cu cea de la Floreasca și Bagdasar. Mulți au venit fara sa fie chemati”, a declarat Raed Arafat.

UPDATE: “La Spitalul Universitar sunt 25 de pacieți internați. Au fost aduși cu ambulanța, înafară de cei veniți cu mijloace proprii. În total, au fost aduși 50. Un pacient a decedat și alți nouă se află în stare gravă. Nu a fost nevoie de niciun sprijin din punctul de vedere al sângelui. Am avut toate resursele ca să susținem aceste urgențe. Mâine, din momentul ăsta, o luăm de la capăt cu alte urgențe și toată capacitatea de ventilație e plină. Avem cinci aparate de ventilație disponibile în momentul ăsta. Diagosticul unei arsuri nu e bătut în cuie, poate suferi modificări. De mâine dimineață, de la ora 8, punctul de donare va fi deschis, dar nu avem, în momentul ăsta, nevoie de sânge”, a declarat un medic de la Spitalul Universitar.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET