Aproape jumătate din crenvurştii care se găsesc în hipermarketurile şi în magazinele din România sunt coloraţi cu extract de gândaci din specia cosenila. Aşa arată cel mai recent studiu făcut de Asociaţia Pro Consumatori (APC), care a analizat etichetele a 43 de produse de acest tip comercializate la noi.
Potrivit studiului, carnea se regăseşte în crenvurşti în proporţii diferite, astfel că sunt crenvurşti în care pieptul de curcan se regăseşte în produs în proporţie de 53%, dar şi produse în care pieptul de pui variază între 23% şi 80%. „La 7% din produsele analizate nu apare menţionată în lista ingredientelor cantitatea de carne din reţeta folosită la fabricarea crenvurştilor. La 26% dintre produsele analizate s-a folosit carne separată mecanic (carne de pasăre separată mecanic, carne de pui şi curcan separată mecanic, carne de pui separată mecanic şi carne de curcan separată mecanic)”, se arată în documentul dat publicităţii de APC.
Citeste mai mult pe Adevărul.ro