1.6 C
Botoșani
marți, 29 noiembrie 2022

Spitalul Judeţean s-a umplut din cauza caniculei. Zeci de bătrâni au ajuns la UPU

spitaluljudeteanpacienttarga

Soarele parca vrea sa se razbune pentru toate  ploile din aceasta vara si dogoreste cu atata  putere, incat loveste naprasnic in botosaneni.

In zilele caniculare, mai multi batrani, cu diferite  afectiuni au ajuns in Unitatea de Primiri Urgente, dupa ce boala li s-a agravat din cauza temperaturilor ridicate. Oamenii, cu  varste intre 70 si 80 de ani, cu diabet, probleme cardiace sau respiratorii, erau deshidratati si slabiti. Toti  au primit ingrijire medicala in Unitatea de  Primiri Urgente, dar si medicatia necesara.

In plus, medicii le-au recomandat sa evite expunerea la oare intre orele 11:00 si 17:00, sa se hidrateze, sa poarte mereu ceva pe cap si sa manance multe legume si fructe. „Botosanenii care au diverse afectiuni si iau tratament, daca observa ca se simt rau sa se adreseze imediat medicului de familie sau medicului specialist pentru a putea trata din timp alte complicatii care pot sa apara din cauza caniculei”, a spus Petre Radauceanu, medic sef UPU.

In zilele cu temperaturi extreme este interzis consumul de alcool , deoarece acesta favorizeaza deshidratarea si reduce capacitatea de lupta a organismului impotriva caldurii. De asemenea, trebuie evitate bauturile cu continut ridicat de cofeina sau de zahar, deoarece acestea sunt diuretice.Medicii de la Unitatea de Primire a Urgentelor se asteapta ca in zilele caniculare numarul celor care vor ajunge la spital sa creasca semnificativ.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA