La data de 27 ianuarie 2016, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au înaintat Curții de Apel Suceava referatul cu propunere de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu măsura arestării preventiv a inculpatului DĂNUȚĂ ȘTEFAN VIOREL, administrator al unor societăți comerciale, cercetat cu privire la săvârșirea a 3 infracțiuni de dare de mită.
În referatul procurorilor s-a reținut faptul că, inculpatul Dănuță Ștefan Viorel a încălcat cu rea-credință, obligația instituită de Înalta Curte de Casație și Justiție, prin Încheierea nr. 1596/24.11.2015, aceea de a nu comunica cu ceilalți inculpați, suspecți și martori din dosar sau cu membrii familiilor acestora, direct sau indirect.
De asemenea, din acțiunile întreprinse de inculpat, în ceea ce privește încălcarea acestei obligații, a rezultat intenția reală a acestuia de a deține controlul asupra unor categorii de persoane audiate în prezenta cauză.
Mai mult, așa cum rezultă din probatoriul administrat, măsura arestului la domiciliu nu a fost de natură să determine schimbări în comportamentul inculpatului Dănuță Ștefan Viorel, acesta continuând să identifice noi oportunități de a exploata în continuare aparate de jocuri de noroc, activitate cu prilejul căreia a comis infracțiunile de corupție investigate în prezenta cauză.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Sursa: Comunicat de presă