-1.6 C
Botoșani
reclame luminoase Iasi | Contact Emag |Telefon contact Focus Sat apartamente 2 camere Iasi & Amenajari interioare Galati & telefon contact | Telefon contact Bringo Bebelusi si copii href="https://www.hormigonimpresogabriel.com/" title="Hormigon impreso Murcia">Hormigon impreso Murcia
miercuri, 29 martie 2023

PROGNOZA METEO pe trei zile. Luna ianuarie se încheie cu temperaturi de până la 17 grade Celsius

canicula soare

Pentru următoarele zile, meteorologii anunţă în continuare vreme caldă pentru data din calendar. Mercurul va urca în termometre până la valori de 17 grade Celsius.

Joi, temperaturile continuă să crească în cea mai mare parte a ţării şi vremea va fi caldă pentru acestă dată, chiar deosebit de caldă la deal şi la munte. Aşadar maximele se vor situa în general între 2 grade în zonele cu ceaţă persistentă, pentru că acesta va fi prezentă mai multe ore în special în prima parte a zilei în zonele joase din vest şi centru mai ales şi chiar 17 grade în dealurile subcarpatice din sud. Cerul va fi variabil cu înnorări trecătoare în regiunile sudice, iar în restul teritoriului va fi temporar noros. Mai ales spre seară şi noaptea va ploua slab şi izolat în nord, în centru şi în est, iar în Carpaţii Orientali, pe arii restrânse, se vor semnala precipitaţii mixte. În zonele cu ceaţă va fi şi nebulozitate joasă izolat persistentă şi asociată cu burniţă. Vântul va avea ceva răbufniri pe la munte, doar trecător şi în sud-vest şi în nord-est.

Vineri, deşi valorile termice vor marca o scădere uşoară faţă de ziua anterioară în majoritatea zonelor, acestea se vor menţine în general mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, adică maximele vor fi în general între 2 grade în zonele joase cu nebulozitate accentuată, ceaţă şi precipitaţii şi cam 13 grade în vestul Olteniei. Vor fi aşadar înnorări şi local precipitaţii în nord-vest, nord, centru şi est şi izolat în rest. Acestea vor fi ploi, dar la munte vor predomina ninsorile, ce îşi vor face apariţia trecător şi în Maramureş, Transilvania şi în Subcarpaţii Moldovei. În zonele joase va mai fi ceaţă pe arii restrânse. Vântul va sufla cu unele intensificări pe crestele montane.

Sâmbătă, valorile termice vor fi mai ridicate faţă de cele normale pentru sfârşitul lunii ianuarie, cu maxime cuprinse între 0 cel mai probabil în estul Transilvaniei şi 12 grade în sudul Banatului, dar temperaturi apropiate vor fi şi în jumătatea nordică a Moldovei. În zonele joase de relief, cu precădere în vest, sud şi centru, se va semnala nebulozitate joasă şi ceaţă, izolat persistentă, asociată trecător cu burniţă, în timp ce în restul teritoriului cerul va fi variabil spre senin, cu înnorări temporare şi precipitaţii slabe mixte în nord-vest. Vântul va sufla cu ceva răbufniri pe crestele montane şi în Dobrogea.

Citeste mai mult pe RTV.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA