26.6 C
Botoșani
miercuri, 31 mai 2023

Premierul Nicolae CIUCĂ: „Cei 50 de euro la fiecare două luni vor continua şi în anul viitor”

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit joi, 10 noiembrie, despre programul „Sprijin pentru România”.

„Cei 50 de euro la fiecare două luni vor continua şi în anul viitor şi vom găsi şi alte soluţii pentru a putea sprijini persoanele vulnerabile”, a spus Ciucă.

Despre creşterea pensiilor, premierul a afirmat că în acest moment există acest angajament ca pensiile să fie crescute în limita inflaţiei.

„Ne-am angajat să avem un proiect de buget cât mai repede posibil, la sfârşitul lunii octombrie, nu am reuşit acest lucru pentru că este pentru prima dată, în România, când se realizează bugetarea pe programe, ori fiecare minister trebuie să îşi asigure proiectarea bugetului şi încărcarea datelor pe programe. Vă pot da asigurări că până la jumătatea lunii decembrie, aşa cum am discutat calendarul, vom avea bugetul aprobat în Parlament”, a spus premierul.

El a precizat că „pentru ceea ce au scris în proiectul Sprijin pentru România, măsurile vor continua până la finalul anului, aşa cum s-au angajat şi desigur ele vor continua şi în anul viitor”.

„Valoarea pensiilor şi a salariului minim urmează să fie decise în funcţie de datele finale. În acest moment există acest angajament ca pensiile să fie crescute în limita inflaţiei, să putem să acoperim această pierdere în bugetul fiecărei familii şi de asemenea să identificăm celelalte măsuri pe care putem să le luăm pentru persoanele vulnerabile”, a spus şeful Executivului.

Sursa: Ziare.com

 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA