-3.8 C
Botoșani
sâmbătă, 9 decembrie 2023

Normele sanitare realizate de Ministerul Sănătăţii pentru noul an şcolar. Distanţare între băncile elevilor a fost eliminată

Ministerul Sănătăţii a trimis normele sanitare pentru redeschiderea şcolilo către Ministerul Educaţiei şi Cercetării, conform surselor Libertatea. Prin urmare, şcolile nu vor trebui să respecte distanţare între băncile elevilor dar aceştia vor purta obligatoriu măşti de protecţie.

Şcolile nu mai sunt obligate să respecte distanţarea între băncile elevilor din ciclul primar, gimnazial şi liceal. Măsură a fost luată în contextul în care şcolile din România nu pot găzdui toţi elevii dacă se cere distanţarea de doi metri între aceştia, conform Libertatea.

Cu toate acestea, elevii şi întreg personalul din unităţile de învăţământ, vor purta, obligatoriu, măştile de protecţie cât timp se află în interiorul instituţiilor. Indiferent dacă aceştia se află în timpul cursurilor sau în recreaţia, masca este obligatorie. De la aceasta regulă sunt exceptați doar preșcolarii (copiii de grădiniță). De asemenea, măștile sunt obligatorii și în curte, „dacă va fi aglomerație”.

De asemenea, băncile elevilor vor trebui dotate cu plexiglas.  Anul școlar 2020-2021 va începe pe 14 septembrie.

Sursa: RTV.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA