20.1 C
Botoșani
luni, 17 iunie 2024

Foștii salariați au dat în judecată societatea Urban Serv

Patru dintre angajații disponibilizați au atacat în instanță decizia conducerii societății Urban Serv. Reprezentanții sindicatului spun că majoritatea celor plecați îndeplineau condițiile pentru pensionare și că doar două persoane sunt în situația de a rămâne fără venit.

Situația poate deveni complicată dacă Urban Serv va pierde activitatea de salubrizare și deszăpezire în municipiul Botoșani. În acel moment, aproximativ 120 de angajați ar trebui disponibilizați.

”Avem litigii cu cei care au fost dați afară. Deocamdată sunt patru litigii înregistrate. Unii au fost membri de sindicat și am încercat să le explic că în momentul în care pierzi o activitate… De exemplu, dacă se pierde salubrizarea, trebuie să plece 120 persoane. Degeaba dau unitatea în judecată. Pe partea de achiziții a rămas unul singur la nivel societății, pe partea de contabilitate mai avem două persoane. Ei au atacat decizia de disponibilizare. Motivarea lor este: de ce eu și nu altul? Afectate au fost două persoane. Celelalte, aveau dreptul de a se pensiona. Dacă va ieși cineva la pensie, avem obligația să-i chemăm pe cei disponibilizați”, a afirmat Cristian Sadovei, liderul de sindicat al Urban Serv.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA