In momentul de fata, managerul Spitalului Judetean de Urgenta lucreaza la o noua structura de personal. Ideea este ca aceasta lista, in noua forma, va cuprinde mai putini salariati. Disponibilizarile ii vizeaza pe lucratorii din sectorul administrativ si se vorbeste de un numar de 60 de angajati. Seful de la spital a spus ca sunt necesare reduceri de personal, pentru a putea creste resursele financiare pentru medicamente si materiale sanitare.
„Am cam doua saptamani de cand analizez toate compartimentele, birourile si serviciile, evaluez activitatea fiecarui compartiment, birou, serviciu si nu m-am pronuntat inca cu privire la numarul de personal.Cert este ca trebuie sa facem o reducere de personal, dar reducerea va fi numai in sectorul nemedical. Obiectivul meu ca manager si ca obligatie, este sa asigur buna functionare a spitalului, sa asigur resursele pentru functionarea corespunzatoare si pentru furnizarea de servicii medicale corespunzatoare. In conditiile in care eu am un procent ridicat cu cheltuielile salariale lunar si un procent foarte mic pentru medicamente si materiale sanitare, consider ca nu este bine. Si atunci obiectivul meu numarul unu este sa reduc anumite cheltuieli salariale, sa asigur un procent procent cat mai mare din cheltuieli pentru medicamente si pentru materiale sanitare. Nu se poate face un act medical sau sa presteze un serviciu medical corespunzator fara medicamente corespunzatoare si materiale sanitare”, a spus Corneliu Mihai, manager Spitalul Judetean de Urgenta.
Despre aceste disponibilizari a vorbit in urma cu doua zile si Gheorghe Sorescu. Concedierile din spital nu vor afecta personalul medical. In zona administrativa a celui mai mare spital din Botosani lucreaza peste 500 de salariati.