23 C
Botoșani
luni, 24 iunie 2024

ZIUA INTERNATIONALĂ A TEATRULUI PENTRU COPII ŞI TINERET LA CLUBUL „ARLECHIN” Botoşani

profesorul de joaca - clubul arlechin - botosani shopping center 3

Shopping Center şi Asociatia Culturala ARLECHIN a organizat în perioada 20 – 22 martie 2015, cea de a IX-a ediţie a Festivalului Judeţean “Gala Vedetelor de Mărţişor”.

Evenimentul sa desfăşurat sub forma unor spectacole muzical – coregrafice ( dans, teatru, modelling, muzică, poezie, pantomimă, teatru de modă) unde copii, elevii şi tinerii (de la gradiniţele, şcolile, liceele şi ONG-urile partenere din judetul Botosani) au oferit premii şi diplome de excelenta mamelor şi doamnelor (educatoare, învaţătoare, profesoare) care i-au promovat şi s-au implicat în viaţa artistică, socială, sportivă a acestora, pe tot parcursul anului scolar 2014. În cadrul evenimentului au fost premiati primii cursanţii ai Şcolii de Bune Maniere şi Modelling “Ellite Models” şi a fost lansată Campania Umanitară “Din dragoste pentru comunitate” realizată în parteneriat cu Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Botosani, Centrul Judeţean de Voluntariat Botoşani şi Asociaţia Judeţeană de Dans Sportiv Botoşani. În cadrul festivalului au fost sărbătorite Ziua Internaţională a Teatrului pentru copii şi Tineret ( 20 martie 2015) şi Ziua Mondială a Poeziei (21 martie 2015).

În zilele de 20 şi 21 martie 2015 au fost realizate workshop-uri la cursurile de teatru pentru copii şi tinerii de la Clubul Arlechin, acestea au fost organizate în parteneriat cu asociatia Judeteana Asociaţia Profesorilor de Limba şi Literatura Română – Botoşani. Sâmbătă de la ora 10.00 la Casa de Cultură a Tineretului Botoşani ( sala de festivităţi) a avut loc manifestrea culturală „Poesis Litera ” realizată de către tineri de la Asociaţia Culturală ARLECHIN şi elevi ai Colegiului Naţional “Mihai Eminescu”. Profesori coordonatori: Diana Damean şi Cristina Axinciuc – www.concurseminescu.wordpress.com . De la ora 19.30 la Clubul Copiilor Săveni ( sala de festivităţi) a avut loc concertul aniversar „Cântece şi poveşti din Cenaclul Flacăra” susţinut de către consacraţii interpreţi de muzică folk Vasile Mardare şi Valentin Moldovan. Evenimentul a fost realizat  în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Săveni. Duminică, 21 martie de la ora 10 ora la sediul Clubului ARLECHIN de la Botosani Shopping Center ( vis-à-vis de intrarea în hipermarketul Carrefour) pe parcursul a două ore tineri de la Asociaţia Culturală ARLECHIN şi elevi ai Colegiului Naţional “Mihai Eminescu” coordonaţi de doamnele profesor Diana Damean şi Cristina Axinciuc au recitat şi împărţit celor prezenţi poezii ai marilor poeţi recunoscuţi internaţional: Mihai Eminescu, Marin Sorescu, Nichita Stănescu, Emily Dickinson, William Shakespeare, Yunus Emre, Walt Whitman, Paul Valery, Charles Baudelaire, Nicolae Labiş, Arthur Rimbaud, Pablo Neruda. Activităţile au continuat
în zona de festivităţi de la Botoşani Shopping Center în cadrul celei de a IX-a ediţii „Galei Vedetelor de Mărţişor” unde profesorii de la Asociaţia Culturală ARLECHIN şi partenerii de proiect au reuşit să transmită mesajul pentru ediția din acest an a campaniei Asociației Internaționale de Teatru pentru Copii și Tineret – „Du un copil la teatru !”. Mesajul a fost amintit de mai multe ori de către actriţă Petronela Lorena Chiribuţă în cadrul evenimentului „Ziua a fost marcată pentru prima dată în 2001, la inițiativa Asociației Internaționale de Teatru pentru Copii și Tineret, evenimentul urmărind educarea celor mici prin teatru, prin diversele personaje interpretate. Un obiectiv al ASSITEJ şi al Asociaţiei Culturale ARLECHIN este acela de a atrage atenția publicului asupra artei pentru copii și tineret prin evenimente speciale, repetiții în aer liber, lecturi, expoziții, articole în ziare și reviste. Un alt obiectiv al zilei îl reprezintă stimularea schimbului de experiență în acest domeniu între diverse națiuni și regiuni ale lumii, pentru a încuraja și revitaliza dezvoltarea teatrului. Cei care beneficiază cel mai mult în urma acestui schimb de experiențe culturale sunt copiii și tinerii, prin expunerea unei diversități culturală globală”. Fotografii Flavius Paul, Marius Boatcă, Amariei Răzvan şi Cristi Rotaru membrii acreditaţi de la Clubul Fotografilor Botoşani (CFBT) constiutit în cadrul Asociaţiei Judeţene a Organizatorilor de Evenimente (AJOEBT) în anul 2010 au surprins imagini inedite a tinerilor artişti.
Coordonator eveniment: Flavius Damean
Eveniment recomandat şi susţinut de Centrul de Impresariat şi Organizare evenimente – www.impresarieri.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA