-2.2 C
Botoșani
marți, 26 noiembrie 2024

Două spectacole ale Teatrului Mihai Eminescu în week-end-ul care urmează

teatru spectacol

Teatrul Mihai Eminescu îi invită la Casa de Cultură a Tineretului, pe Bulevardul Mihai Eminescu, nr. 48, pentru a urmări două spectacole. Sâmbătă de la ora 18.00, are loc spectacolul “Clubul etichetelor” iar duminică de la ora 18.00 este programată piesa “Bani din cer.”

AGENTIA TEATRALĂ se găsește în incinta „Centrului Național de Informare si Promovare Turistică”, din Centrul Istoric – Piata 1 Decembrie 1918, nr. 4.

CLUBUL ETICHETELOR adaptare de Ilinca Anamaria Prisăcariu după John Hughes

Distribuția (în ordinea apariției):

geniu – Alexandra Vicol

printesa – Anca Pascu

sportivul – Alexandru Dobynciuc

nebunul – Vlad Volf

ciudata – Alexandra Acalfoae

profu – Bogdan Horga

femeia de serviciu – Daniela Carmen Bucătaru

 

regia: Lenuș Teodora Moraru

scenografia – Gelu Rîşca

coregrafia – Victoria Bucun

Indiferent de cine eşti şi ce vrei să faci cu viaţa ta, dacă eşti puşti mare, puşti mic, puşti în devenire sau fost puşti, că ai primit vreodată o etichetă sau ai etichetat pe cineva, dacă ai o viaţă mai mult sau mai puţin bună sau că ai sau nu mulţi prieteni, spectacolul acesta este pentru tine şi trebuie neapărat să-l vezi!

5 puşti de liceu, total diferiţi, care nu se cunosc între ei, sunt nevoiţi să petreacă o zi întreagă împreună în camera de detenţie, fără telefoane mobile, fără Facebook, selfie-uri sau Candy Crush. Nu şi-ar fi imaginat nimeni ce se va întâmpla la sfârșitul zilei cu un #geniu, o #prinţesă, un #sportiv, un #nebun şi o #ciudată. Surpriza are loc atunci când apar în faţa ta #profu’ şi #femeiadeserviciu care îşi deschid sufletul şi îţi oferă o lecţie despre sinceritate. Sau tu le oferi lor, până se ajunge la punctul în care toată lumea învaţă de la toată lumea şi fiecare are câte o revelaţie care îi schimbă viziunea despre ceea ce se întâmplă în jurul său.

„Clubul etichetelor” este un spectacol care se mulează pe tine, indiferent de vârstă. Fie că eşti elev, profesor sau părinte, ai nimerit în clubul perfect.

(Spectacol recomandat publicului cu vârsta de peste 14 ani.)

„Bani din cer” de Ray Cooney

Regia artistică şi coloana sonoră: Alexandru Vasilache

Scenografia: Mihai Pastramagiu

Durata spectacolului: 1h, 25 min. (fără pauză)

Distribuţia:

Jean Perkins – Daniela Bucătaru

Henry Perkins – Sorin Ciofu

Bill – Alexandru Dobynciuc

Davenport – Gheorghe Frunză

Betty Johnson – Petronela Chiribuţă

Vic Johnson – Vlad Volf

Slater – Vali Popa

Un trecător – Petruţ Butuman

Alexandru Vasilache despre „omul de teatru şi film” Alexandru Vasilache

„Sunt regizor la Teatrul din Botoşani din anul 2004. Asta după ce în 1992 am fost numit director artistic al Teatrului „Mihai Eminescu” din Chişinău. Am lucrat în acest post până în 1999, după care am venit la Bucureşti şi am făcut câteva spectacole la Teatrul de Comedie, la Teatrul „Odeon”, am înfiinţat un Teatru-Studio – „Union”, unde am montat „Trei surori” de Cehov.

Am revenit la Chişinău, unde am fost numit director artistic al Teatrului Rus „Cehov”, poziţie în care am activat patru ani. De trei ani sunt director general al Studiourilor „MoldovaFilm” din Chişinău.

Cu Teatrul din Botoşani am o legătură de suflet, o legătură care durează, iată, de zece ani. Am realizat aici spectacole la care ţin foarte mult!”

 

„Orice situaţie de acest fel te învaţă ceva, te reface!”

 

Dialog cu regizorul Alexandru Vasilache

– După  „O noapte nebună”, iată un spectacol construit cam după acelaşi calapod…

– Ray Cooney, autorul textului este, în primul rând, actor. El ştie ce înseamnă pentru un actor o situaţie foarte incitantă, explozivă. El ştie ce înseamnă replica. A scris un şir de piese ştiind toate cele spuse şi „Bani din cer” nu face excepţie de la „regulă”. Este o piesă scrisă pentru actori. Textul aduce la rampă, în primul rând, actorii. Situaţiile se schimbă din trei în trei minute, dacă nu şi mai repede. Şi actorul şi personajul sunt puşi în situaţii limită. Este vorba de limita comediei, să ne înţelegem, nu de limita umanului! Iar echipa de actori de la Botoşani a probat reacţii deosebite, evident, în situaţii cu totul şi cu totul deosebite!

– Ray Cooney dramaturgul are, deja, un „stil al casei” în ce priveşte construcţia textului…

– Dacă vom aşeza alături şi „O noapte nebună”, vom vedea un mod de a construi intriga oarecum asemănător… sau este vorba de un număr de telefon identic sau de un apartament care se confundă cu altul…

– … iar în acest rând se încurcă… banii!

– Personajului principal „îi cade din cer” un mare noroc – o sumă enormă de bani. Şi apoi apar întrebările: ce să faci cu o sumă de bani atât de mare? Cum să gestionezi corect aceşti bani? Care sunt… ispitele care se ivesc? Care sunt primii paşi de făcut în momentul în care ai atât de mulţi bani?

Orice situaţie de acest fel – când capeţi – surprinzător – o sumă mare de bani – te învaţă ceva, de reface! Chiar dacă, până la urmă, nu vei avea parte de acei bani!

A consemnat Traian Apetrei

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES




















































ULTIMA ORA