0.6 C
Botoșani
joi, 30 noiembrie 2023

Guvernul a adoptat RECTIFICAREA BUGETARĂ. Ce ministere au primit BANI ÎN PLUS şi unde s-a TĂIAT

ponta16mai920(1)

Guvernul a adoptat, în şedinţa de mari, priectul de rectigicare bugetară. Premierul Victor Ponta a explicat că rectificarea bugetară a fost realizată întrucât au fost depășite estimările de încasări la bugetul de stat.


”Am făcut două rectificări, rectificarea bugetului de stat și cel al bugetului asiguărilor sociale. Au fost depășite estimările de încasări, cu 101,35%. reprezintă un trend. Avem încasări ce depășesc previziunile. Acest lucru se datorează ANAF, Poliției locale, Gardei Financiare, dar sunt și primele efecte ale legii Insolvenței, prin reducerea și simplificarea sistemului de taxe și impozite. Evaziunea fiscală a scăzut, astfel încât avem resurse. Am acoperit suma necesară petru reducerea CAS pe acest an. Ținta de deficit bugetar va fi atinsă. Nimeni nu are niciun fel de grijă, salariile vor fi plătite la timp. Toate ministerele și instituțiile publice care aveau acel blocaj de 10%, care se introduce preventiv pentru nerealizarea resurselor, sunt acum deblocate”, a spus premierul.

Premierul a declarat că este vorba de o reactificare pozitivă, chiar dacă se fac și tăieri. Astfel, au fost alocate 140 milioane de lei pentru plata proceselor. La Sănătate au fost alocate 160 milioane de lei în plus. Ministerul Muncii primește 1,2 miliarde de lei pentru îndeplinirea tuturor obligațiilor. Ministerul Agriculturii a primit 50 de milioane de lei în plus pentru subvenții. Mai mult, 700 milioane de euro, plăți directe, vor începe să fie plătite, din bugetul național, din octombrie.

Citeste mai mult pe RTV.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA