13.4 C
Botoșani
sâmbătă, 24 februarie 2024

Culmea vitezei: Un radar din Iaşi a surprins cai care mergeau cu peste 100 de kilometri la oră

radar

O femeie din municipiul Iaşi a învins Poliţia Rutieră în instanţă după ce a demonstrat că a fost sancţionată în baza informaţiilor captate de un radar posibil defect, scrie Ziarul de Iaşi.

Florentina M. a chemat instituţia în instanţă după ce a fost amendată şi i-a fost suspendat permisul de conducere. Femeia a invocat în instanţă că aparatul radar care i-a filmat maşina ar fi indicat că a „reuşit“ să atingă trei viteze diferite într-o singură secundă. În apărarea ei, femeia, care a susţinut că nu a încălcat legea, a folosit ca probă chiar imaginile surprinse de aparatul radar în baza cărora a fost sancţionată, imagini depuse de poliţişti la dosar. Filmarea incriminatorie pentru ieşeancă a mai surprins şi nişte cai cărora aparatul le-a indicat o viteză de deplasare de 104 kilometri la oră, a arătat şoferiţa, în plângerea sa.

Controversa locului filmării 

Florentina M. a fost oprită pe 9 august, în jurul orei 17, în timp ce conducea prin localitatea Podu Iloaiei. Agentul care a oprit-o i-a comunicat că a depăşit cu 51 de kilometri viteza legală, fiind surprinsă conducând cu 101 km/h în localitatea Sârca. Viteza pentru care agentul a amendat-o pe Florentina M., suspendându-i şi permisul, îi fusese comunicată prin staţie de un coleg. „Vă facem cunoscut faptul că niciodată nu circulăm în localitate cu viteză, cu atât mai mult cu cât aveam în maşină doi copii minori. Cu siguranţă ne aflam în afara localităţii“, a precizat ieşeanca în plângerea sa.
Citeste mai mult pe RTV.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA