1.8 C
Botoșani
joi, 2 februarie 2023

Captură importantă de ţigări în municipiul Dorohoi

captura tigari politie

Peste 160.000 de ţigarete provenite din contrabandă au fost confiscate de poliţiştii botoşăneni. Doi bărbaţi sunt cercetaţi în stare de reţinere, pentru fapte de contrabandă.

Noaptea trecută, în jurul orei 00.45, poliţiştii Biroului Rutier – Poliția Municipiului Dorohoi au identificat în trafic, pe raza municipiului, o autoutilitară condusă de un bărbat de 36 de ani, cetăţean ucrainean.

În autovehicul se mai afla, în calitate de pasager, un tânăr de 25 de ani, din judeţul Suceava.

În urma controlului efectuat, poliţiştii au depistat în autovehicul mai multe colete învelite în folie din plastic, care conţineau peste 160.000 de țigarete (8.030 de pachete).

Au fost de asemenea găsite mai multe sticle cu băuturi alcoolice, toate mărfurile având aplicate timbre de accize specifice Republicii Moldova şi Republicii Ucraina.

Cei doi bărbaţi nu au putut prezenta documente justificative pentru bunurile  transportate.

Cercetările au fost preluate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – I.P.J. Botoşani, fiind întocmite acte procedurale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Faţă de cei doi suspecţi a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore în arestul I.P.J. Botoşani, iar întrega cantitatea de ţigarete, cu o valoare de piaţă de peste 100.000 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, poliţiştii au indisponibilizat autovehiculul utilizat la transportul ţigaretelor.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA