16.4 C
Botoșani
vineri, 14 iunie 2024

Campioni naţionali motivaţi cu încurajări. Andrei Amos, director adjunct CS Botoşani: “Am fost informaţi că nu avem dreptul să premiem sportivii care obţin medalii”

csbotosani premiere 2014 (1)

Ministerul Tineretului şi Sportului îşi bate joc din campionii naţionali şi din medaliaţii la cele mai importante competiţii din România. Chiar dacă ar avea bani în buget, cluburile sportive nu au dreptul de a oferi premieri sportivilor care cuceresc medalii la competiţiile naţionale.

Reprezentanţii Clubului Sportiv Botoşani spun că această decizie îi descurajează atât pe sportivi cât şi pe antrenori iar în cazul în care nu se va reveni, rezultatele vor scădea considerabil.

“Din păcate nu putem să-i motivăm cu absolut nimic. Anul acesta nu se premiază medaliile la campionatele naţionale. S-a primit o circulară prin care am fost informaţi că nu avem dreptul să premiem sportivii care obţin medalii la campionatele naţionale. Prin urmare, nu avem posibilităţi de a motiva sportivii şi antrenorii. Pentru sportul de performanţă, atât antrenorul cât şi sportivii trebuie motivaţi”, a spus Andrei Amos.

În 2014, CS Botoşani s-a clasat pe locul trei în clasamentul Ministerului Tineretului şi Sportului în ceea ce priveşte numărul de medalii dar a primit un buget cât un club care nu a avut nicio medalie. Repezentanţii CS Botoşani spun că în cazul în care nu se va face o rectificare bugetară pozitivă, în partea a doua a anului nu vor fi bani pentru partciparea la competiţii.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA