1.2 C
Botoșani
marți, 31 ianuarie 2023

Botoşănenii care nu deschid uşa angajaţilor Nova Apaserv vor plăti, din oficiu, o cantitate dublă de apă

 

News Conducerea Nova Apaserv va lua o măsură care îi va afecta pe botoşănenii care nu acceptă citirea şi verificarea contoarelor. De la 1 mai, Nova Apaserv va factura, lunar, din oficiu, o cantitate dublă de apă. Astfel, diferenţele de pe casa scării vor fi suportate de către aceste persoane.

Reprezentanţii Nova Apaserv susţin că doar 62,5% dintre botoşănenii care locuiesc la bloc au permis accesul în apartamente a angajaţilor operatorului de apă pentru a verifica şi citi contorul. În aceste condiţii, Nova Apaserv va schimba metodologia de facturare şi încasare astfel încât să-i determine pe o parte dintre botoşăneni să accepte verificare contoarelor.

„Probabil, săptămâna aceasta se va lua în discuţie modificarea metodologiei de facturare şi încasare la apartamentele din condominiu. Avem un număr mare de reclamaţii care ne solicită să punem toată diferenţa de apă la cel care nu deschide uşa pentru citirea şi verificarea contorului. La momentul acesta, un client îşi poate da indexul la ghişeu, pe site sau la telefon. În plus, mai avem citirea de regularizare pe care o facem o dată la şase luni. Am început la 1 ianuarie 2013 şi am făcut o statistică. În 2013, 62,5% din clienţii, din municipiul Botoşani, deschid uşa. Până la sută la sută nu am reuşit să intrăm în apartamente pentru a face verificările. Clienţii buni platnici veneau, făceau reclamaţii şi spuneau să punem diferenţa la cei care nu deschid uşa. Nu putem face acest lucru”, a spus Cristian Romanovschi, şef serviciu comercial Nova Apaserv.

„La citirea de regularizare, dacă nu se deschide uşa, oficiul se va transforma în oficiu de tip B care înseamnă dublu ca şi cantitate. Acest oficiu se va menţine până când respectivul client ne va deschide uşa. În acel moment vom verifica şi vom face regularizarea. Este o măsură care vine în întâmpinarea clienţilor buni platnici. Măsura va fi luată de la 1 mai. Acolo unde oficiul va fi dublu, diferenţa de pe casa scării va scădea iar cei buni platnici nu vor mai plăti în plus”, a adăugat reprezentantul Nova Apaserv.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

282 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA