9.4 C
Botoșani
sâmbătă, 26 octombrie 2024

Dosare penale pentru şoferi în stare de ebrietate

politisti rutiera9iunie

Sâmbătă, la ora 16,43, poliţiştii au fost sesizati prin SUAU 112 despre faptul căpe drumul comunal 40 ce face legatura intre satele Lunca si Zlatunoaia un autoturism a patruns in sant iar conducatorul auto nu poate sa iasa din interior.

La faţa locului am constatat ca cele sesizate se confirmă,identificând pe DC 40 la o distanta de aproximativ 250 metri fata de localitatea Zlatunoaia un autoturism care era intrat cu partea din faţă in șanțul din partea stângă a sensului de mers Zlătunoaia- Lunca.

Conducătorul auto, un bărbat de 53 de ani din com. Todireni, jud. Botoşani, prezenta halenă alcoolică, motiv pentru care s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la Spitalul Județean Botoșani in vederea recoltarii probelor biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Noaptea trecută, orele 01.30, pe Str. Mihail Kogalniceanu din Orasul Darabani, a fost oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 23 de ani. În urma testării alcooscopice a acestuia a rezultat valoarea de 1.01 mg/l alcool pur in aerul expirat. A fost condus la Spitalul municipal Dorohoi pentru recoltarea de probe biologice.

În ambele cazuri se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge”.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES








































ULTIMA ORA