-2.5 C
Botoșani
luni, 4 decembrie 2023

Patru incendii în zece ore

incendiu atelier hudum5

Duminică, între orele 06.22 – 18.47, pompierii botoşăneni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea a patru incendii produse în Botoşani, Ionăşeni (comuna Truşeşti), Nicşeni şi Ştefăneşti.

Intervenţia promptă a forţelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a limitat valoarea pagubelor la cca. 12.000 lei.

S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de aproximativ 200.000 de lei.Primul eveniment cu foc s-a înregistrat în municipiul Botoşani, pe strada Victoriei, unde două containere de gunoi au fost cuprinse de flăcări. Incendiul a fost stins de un echipaj al Detaşamentului de Pompieri Botoşani, care s-au deplasat la faţa locului cu o autospecială cu apă şi spumă.

Opt ore mai târziu, pompierii din Truşeşti au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit în locuinţa unei localnice din satul Ionăşeni. Pentru stingerea incendiului care se manifesta atât într-o cameră, cât şi la o parte din acoperiş, au acţionat nouă pompieri militari şi voluntari, mai bine de o oră. Incendiul a fost generat, cel mai probabil, de un scurtcircuit electric.

La ora 15.21, un localnic din Nicşeni a cerut sprijin de la pompieri pentru stingerea unui incendiu care i-a cuprins depozitul de furaje. Spre locul indicat s-au deplasat două  echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu două autospeciale cu apă şi spumă, precum şi pompierii voluntari din comună.  La sosirea forţelor de intervenţie, ardea depozitul de furaje, existând pericolul ca flăcările să se extindă la clădirile din gospodărie.

Incendiul a fost stins în mai puţin de o oră. Au ars cca. zece tone de furaje.Valoarea bunurilor salvate a fost estimată la 65.000 lei. Cauza probabilă de incendiu este autoaprinderea.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA