Noul director al Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), a vorbit într-un interviu acordat Agerpres despre creșterea cantitativă și calitativă a controalelor pe produsele agroalimentare care vin din import sau din spațiul intracomunitar.
”La intrarea în țară sunt două tipuri de activități, una dintre ele se referă la mărfurile care intră în țară din alte state decât cele membre UE și intră prin Porțile de Inspecție la Frontieră (PIF), unde avem personal specializat atât pe produse de origine animală, cât și non-animală, dar și pe animale vii. De exemplu, dacă vine un transport la Constanța din Turcia, Iordania sau Etiopia, care aduce cu un vapor o încărcătură mare de legume și fructe, se verifică mai întâi documentele din punct de vedere scriptic, apoi cei de la vamă trebuie să ne înștiințeze de acest transport care a intrat în spațiul teritorial românesc. Colegii mei se duc și ei și verifică scriptic, în funcție de ceea ce rezultă din pericolul sau analiza de risc a produsului care vine în țară, se fac prelevări de probe, iar agenții economici sunt înștiințați după ce vin rezultatele de laborator”, a explicat șeful de la ANSVSA.
Citeşte mai mult pe Agrointel.ro