9.4 C
Botoșani
sâmbătă, 26 octombrie 2024

Luptător MMA încarcerat în penitenciarul Botoşani

ursul carpatin ghita

Judecătorii instanţei de apel sucevene au respins apelurile formulate de Ghiţă Ignat, luptătorul sucevean de MMA şi complicii săi, în dosarul în care aceştia au fost trimişi în judecată pentru falsificări de carduri. Gheorghe Ignat, Ovidiu Ionuţ Tilea şi Sergiu Nicolae Ceauşu au de ispăşit câte 4 ani de închisoare, cu executare.

Sentinţa este definitivă. Ieri la 14.30, Ghiţă Ignat şi Ovidiu Tilea s-au prezentat împreună la sediul IPJ Suceava de unde au fost transportaţi la penitenciarul din Botoşani, unde îşi vor ispăşi pedeapsa. In total condamnările, doar în cazul celui poreclit “Ursul Carpatin”, totalizează 19 ani şi 9 luni, pentru opt infracţiuni dar, conform legislaţiei româneşti în materie, va executa doar pedeapsa cea mai grea, de 4 ani de închisoare.

Gheorghe – Ghiţă Ignat, alias “Ursul Carpatin”, luptătorul MMA sucevean a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare, în dosarul în care a fost acuzat de săvârşirea unei sumedenii de infracţiuni informatice săvârşite în urmă cu cinci ani. Ieri, Curtea de Apel Suceava a respins ca nefondate apelurile formulate de Ghiţă Ignat şi de complicii săi împotriva hotărârii luate în luna ianuarie a acestui an de Tribunalul Suceava. Nici apelul formulat de procurorii DIICOT nu a fost admis de judecătorii Curţii de Apel, astfel încât Ignat, Ceauşu şi Tilea urmează să fie reţinuţi şi internaţi în penitenciar, pentru ispăşirea pedepselor la care au fost condamnaţi. In cursul dimineţii de ieri, Ghiţă Ignat – autodenumit “Ursul Carpatin” a fost văzut ultima dată în spaţiul public pe terasa unui restaurant din zona autogării Suceava, vizibil stresat de perspectiva unei soluţii în instanţă care să nu îi fie favorabilă.

Curtea de apel a dat sentinţa după trei amânări succesive ale pronunţării

Curtea de Apel Suceava, după trei amânări ale pronunţării, a decis ieri să respingă ca nefondate apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Serviciul Teritorial Suceava şi a inculpaţilor Gheorghe Ignat, Ovidiu Ionuţ Tilea şi Sergiu Nicolae Ceauşu împotriva sentinţei penale din data de 05.01.2015 a Tribunalului Suceava. Conform minutei postate ieri după amiază pe portalul Curţii de Apel a fost constatată încetarea de drept a măsurii preventive a liberării provizorii sub control judiciar instituită faţă de Gheorghe Ignat  stabilită de Tribunalul Suceava în 11 ianuarie 2013. In plus, cei trei inculpaţi au fost obligaţi  să plătească statului câte 500 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Sentinţa este definitivă iar în aceste condiţii, în termen de 24 de ore, Ghiţă Gheorghe Ignat, alias “Ursul Carpatin” a avut posibilitatea de a se prezenta singur la cel mai apropiat post de poliţie, pentru a se preda în vederea executării pedepsei cu închisoarea la care a fost condamnat, pe care de altfel a fructificat-o. Ieri la 14.30, Ghiţă Ignat şi Ovidiu Tilea s-au prezentat împreună la sediul IPJ Suceava de unde au fost transportaţi la penitenciarul din Botoşani, unde îşi vor ispăşi pedeapsa.

Citeşte mai mult pe ObiectivSV.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES








































ULTIMA ORA