12.7 C
Botoșani
joi, 24 octombrie 2024

Portariuc: „Nu am avut privilegiul să fac armata”

Mazare, portariuc

În urmă cu câteva zile, primarul Ovidiu Portariuc afirma că reintroducerea stagiului militar ar fi o măsură benefică şi chiar îi făcea anumite sugestii preşedintelui Klaus Iohannis. După ce a văzut comentariile de pe reţelele de socializare, edilul susţine că de fapt nu asta a vrut să zică şi că s-a înţeles greşit.

El spune că de fapt ar trebui dezvoltat Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă iar persoanele care doresc, să facă între trei şi şase luni de instrucţie militară în cadrul acestui serviciu.

„Am văzut şi eu cum s-a rostogolit ştirea, de la ce a plecat şi unde s-a ajuns. În căutarea de senzaţional, se poate ajunge la multe alte lucruri. În contextul actual al dezbaterii publice, legat de strategia naţională de apărare, am venit cu o sugestie. Toţi cei interesaţi ar trebui să vină cu diverse propuneri. Eu am venit cu această propunere, întrucât un serviciu militar obligatoriu nu este posibil în contextul actual, putem veni cu acel serviciu militar voluntar, la fel cu se practică şi în alte state. Există anumite facilităţi oferite de bugetul local pentru cei care doresc să se înscrie pe o perioadă de 3-6 luni. Nu forţează nimeni pe cineva să vină şi nu e posibil aşa ceva. Eu sunt sigur că vor fi numeroşi tineri care îşi vor dori să facă parte din această structură. Vor fi pregătiţi să ajute comunitatea în situaţii de criză. Eu am considerat că mare parte dintre tineri nu sunt pregătiţi şi o asemenea idee ar fi benefică să o lansăm în dezbatere”, a spus Ovidiu Portariuc.

Edilul a recunoscut că nici el nu este instruit şi nu prea ştie cum trebuie acţionat.

„Din păcate nu am avut privilegiiul să fac armata. Legea s-a schimbat şi nu am mai avut posibilitatea dar mi-ar fi plăcut. Dacă aş fi avut vârsta necesară şi ar fi asemenea posibilitate de a fi voluntar, pe o perioadă de trei luni, aş fi primul care m-aş înscrie”, a adăugat primarul municipiului Botoşani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES








































ULTIMA ORA